x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cel mai bogat om din lume dă lovitura. Averea sa a crescut cu 12 miliarde de dolari într-o singură zi

Cel mai bogat om din lume dă lovitura. Averea sa a crescut cu 12 miliarde de dolari într-o singură zi

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   16:45
Cel mai bogat om din lume dă lovitura. Averea sa a crescut cu 12 miliarde de dolari într-o singură zi
Sursa foto: Hepta

Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din lume, îşi consolidează avansul în faţa lui Elon Musk, aflat pe locul al doilea, notează Ziarul Financiar. Magnatul luxului vinde bunuri mai scumpe, în timp ce fondatorul Tesla Inc. reduce preţurile la vehiculele electrice.

Francezul care se află în spatele LVMH şi-a văzut averea crescând, joi, cu 12 miliarde de dolari, ajungând la aproape 210 miliarde de dolari, un nivel record şi a doua cea mai mare creştere într-o singură zi din istorie, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Averea lui Elon Musk valorează 180 de miliarde de dolari, după ce a câştigat 3,8 miliarde de dolari.

Creşterea averii lui Arnault, în vârstă de 74 de ani, a venit după ce investitorii au aplaudat vânzările trimestriale publicate de producătorul genţilor Louis Vuitton, al şampaniei Moet & Chandon şi al rochiilor Christian Dior. Acţiunile LVMH au crescut cu 5,7%, atingând un nivel record în tranzacţiile de la Paris, propulsându-l în topul primelor 10 companii din lume, cu o capitalizare de piaţă de 444 miliarde de euro (491 miliarde de dolari).

Relativ discret, Arnault - a cărui familie deţine 48% din capitalul social al LVMH - s-a alăturat la începutul acestei luni lui Elon Musk şi lui Jeff Bezos de la Amazon cu averi de peste 200 de miliarde de dolari. El este prima persoană din afara Statelor Unite care reuşeşte această performanţă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: bernard arnault elon musk