x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri "Celebritatea este ceva abstract care nu hrăneşte decât orgoliul”

"Celebritatea este ceva abstract care nu hrăneşte decât orgoliul”

06 Sep 2012   •   20:06
"Celebritatea este ceva abstract care nu hrăneşte decât orgoliul”

Eda Bianca Marcus a avut sansa sa prezinte emisiuni de toate soiurile. N-a scapat nici de cele politice! Acum este maestra de ceremonii la matinalul "Regional Cafe', de la TVR 3.

● Jurnalul National: Cum a intrat televiziunea in viata ta?
● Eda Bianca Marcus: M-am nascut cu ea si am crescut cu ea datorita mamei mele care a lucrat aproape 30 de ani in televiziune. Cand m-am angajat, ea era deja la pensie si putini stiau ca sunt fiica ei, pentru ca aveam nume diferite. Am ales un drum total diferit fata de activitatea mamei mele, care nu a presupus aparitia pe micul ecran, dar, ca sa ajung aici, am luptat si inca lupt pentru a demonstra ca pot si merit sa fac televiziune.

● Cu ce te-a atras divertismentul?
● Pentru mine, divertismentul inseamna cea mai inalta forma de televiziune, o data pentru ca, din punct de vedere al productiei tv, este cel mai dificil de realizat si, pe de alta parte, pentru ca solicita un cumul de calitati speciale pe care putini prezentatori il au. Nu stiu daca am tot acest cumul de calitati, dar stiu ca feedbackul telespectatorilor si al colegilor a fost unul foarte bun cand am prezentat sau am produs o emisiune de divertisment. In alta ordine de idei, divertismentul este mult mai ofertant si asta pentru ca imi ofera o libertate pe care nu as avea-o, daca as face stiri.

● Ai prezentat emisiuni de toate soiurile (si sportive, si muzicale). Ce ti-a mai ramas de facut?
● Am marea sansa sa fi trecut prin toate genurile de emisiuni, nici de cele politice nu am scapat (rade). Insa sunt convinsa ca niciodata nu poti ajunge la un nivel la care sa spui cu mana pe inima ca poti face si prezenta orice, ca nimic nu iti mai este strain sau necunoscut. Cred ca un om de televiziune trebuie sa fie mereu informat, cu temele facute si mereu in garda, oricat de mare ar fi experienta lui. Raspund si la intrebare, si spun ca imi raman multe de facut...

● Te pricepi la televiziune, s-a vazut, altfel n-ai fi rezistat pe sticla. Ce alt domeniu mai stapanesti?
● Mi-ar fi placut sa fiu un om universal si sa pot stapani mai multe domenii, insa profesional ma identific cu ceea ce fac, iar altceva mai bine decat televiziunea nu gasesc. Asa... visez mereu ca as fi putut face teatru, muzica sau arte plastice, domenii spre care am avut mereu inclinatii.

● Te vezi in televiziune pana la adanci batraneti?
● Un mare defect al meu este faptul ca nu imi fac planuri niciodata si ma las acaparata de prezent. Este probabil o masura de precautie pe care mi-o iau. Asa n-o sa fiu vreodata dezamagita... Prin urmare, nu pot spune ca ma vad facand televiziune pana la adanci batraneti.

● Ai declarat ca esti mai mult decat o prezentatoare cu o fata draguta, care citeste stirile de pe prompter. Care sunt atuurile tale?
● Daca am vorbit de defecte nu pot sa nu vorbesc si despre calitati, asa ca as vrea sa stiti ca ma bazez pe calitati native care m-au ajutat in munca de tv. Sunt o prezentatoare spontana, incerc sa nu raman niciodata fara intrebari interesante si, cateodata, chiar indraznete. Sunt stapana pe mine si pe emotiile mele, si chiar daca sunt in dificultate cateodata, nu le las sa se vada. Gasesc mereu artificii care ma salveaza. Si sunt mereu critica cu mine si cu ceea ce se intampla in jurul meu pentru ca sa nu pierd niciodata contactul cu realitatea.

● Daca televiziune nu e.....
● Atunci e teatru, film, muzica, dans...

● Celebritatea este pentru tine....?
● Ceva abstract, care nu hraneste decat orgoliul.

×