x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Chef Joseph Hadad: "Am gătit cu masca de gaze pe faţă"

Chef Joseph Hadad: "Am gătit cu masca de gaze pe faţă"

de CS    |    25 Oct 2012   •   13:51
Chef Joseph Hadad: "Am gătit cu masca de gaze pe faţă"
Sursa foto: Antena1

Chef Joseph Hadad a gătit pentru regele Juan Carlos, pentru Madonna, Michael Jackson, Bill Clinton, prinţul de Liechtenstein, Gorbaciov, Mitterand, iar înainte de a ajunge la Bucureşti a lucrat la cel mai faimos hotel din Israel, King David - hotel de cinci stele plus din Ierusalim. Acolo, Chef Joseph Hadad a prins perioada războiului cu Irak, atacurile din Israel şi îşi aminteşte cum gătea cu masca de gaze pe faţă pentru clienţii săi, echipaţi la rândul lor cu astfel de măşti. 

"La King David se intră foarte greu. Trebuie să fii un foarte bun profesionist, pentru că acolo vin numai şefi de state, prim-ministrul nostru, se organizează mese oficiale. Norocul meu a fost că ei au ştiut cine sunt. Am mers direct la bucătăria rece, unde îmi place cel mai mult. Şi am urcat, încet-încet. Eram bucătar, Chef de party, acesta are în subordine două-trei persoane şi pregăteşte gustarea caldă. În 1992, a venit războiul puternic cu Irakul, cu Saddam Hussein. Toată lumea de la Tel Aviv, Haifa, din toată din zona acceea unde au curs rachetele a fugit în Ierusalim. Îmi amintesc că în bucătăria hotelului găteam cu masca de gaze pe faţă. Şi noi, şi clienţii, toată lumea purta măşti. Se anunţase că vor fi lansate rachete cu gaze. Vreo două luni au fost atacuri puternice în Israel. S-a oprit turismul, oamenii au lăsat totul şi au fugit din ţară. Israelul a fost gol de turişti doi ani de zile, oamenii au pierdut afaceri, case, au rămas săraci, bursa a căzut, au murit oameni. A fost foarte greu. Directorul a început să dea afară oameni, pentru că erau prea mulţi angajaţi. Cei mai buni au rămas. Rămăseserăm să gătim pentru 10-15 persoane, pentru că hotelul era gol. După aceea lucrurile şi-au revenit" povesteşte Chef Joseph Hadad. 

Începând din 5 noiembrie, alături de Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand, Chef Joseph Hadad va arbitra lupta a 24 dintre cei mai buni bucătari din România numai la Antena 1.

×