x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group.: "X Factor ar trebui să schimbe felul în care se face televiziune în ţara asta"

Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group.: "X Factor ar trebui să schimbe felul în care se face televiziune în ţara asta"

13 Sep 2012   •   17:34
Claudiu Oprea, Head of Production Antena Group.: "X Factor ar trebui să schimbe felul în care se face televiziune în ţara asta"

Claudiu Oprea este Head of Production Antena Group si a venit in trustul Intact in urma cu cateva luni, cu gandul de a le oferi telespectatorilor show-uri care sa se poata compara, din toate punctele vedere, cu marile productii internationale. Si-a dedicat 16 ani din viata televiziunii, si-a dorit libertate de decizie si de creatie, pe care sa le puna in slujba telespectatorilor. Show-urile din grila de toamna a Antenei 1 din 2012, "X Factor", "Cu banii jos", "Next Top Model", "Te cunosc de undeva", "Familiada", demonstreaza ca obiectivele lui Claudiu Oprea se concretizeaza.

● Jurnalul National: Ati produs pentru PRO TV prima editie a show-ului "Master Chef", dar si alte formate de succes. De curand, ati intrat in echipa trustului Intact. A existat ceva care a contat decisiv in optiunea dumneavoastra? De ce v-ati dorit schimbarea?
● Claudiu Oprea: Am venit in Intact dupa intalnirea cu Sorin Alexandrescu, CEO Antena Group, care m-a convins ca aici putem construi o televiziune la standarde internationale, asa cum nu mai exista in Romania, si ca voi avea libertate in decizii, pentru a ne atinge acest obiectiv. Acesta a fost motivul decisiv, pentru care am venit. Si n-a fost doar o promisiune: am avut, de cand am venit in Intact, libertatea si posibilitatea de a-mi pune in practica toate deciziile, filtrate prin experienta celor aproape 16 ani de activitate numai si numai in televiziune. Totodata, este corect sa mentionam ca am fost producator executiv la Master Chef: m-am ocupat de toate detaliile, casting, de buget, de probe, am pus la punct planul de productie. Producatorul general a fost Mona Segall.

● Cum vedeati grupul Intact din exterior? Dar acum, la jumatate de an de la sosire?
● Este o legenda amuzanta, despre care imi face placere sa va vorbesc. Cei din Pro, privind in curtea Antenei 1, se minunau de ce mare este bugetul acestei televiziuni si de cat de multe resurse dispune. Cand am ajuns in Intact Media Group, mi-a venit sa rad ascultand aceleasi cuvinte, dar despre concurenta. Adevarul este ca Media Pro si Intact Media Group sunt doua grupuri puternice, cu echipe care sunt la acelasi nivel de pregatire, doar ca aici, in Antene, exista un plus de disciplina si organizare. Relatia cu echipa de la Tehnic a fost extrem de buna inca de cand am venit aici, vorbim acelasi limbaj, acela al profesionistilor.

● Cu cine faceti echipa?
● Am fost surprins de calitatea profesionala a oamenilor pe care i-am intalnit. Nu este cazul sa ii mentionez pe toti, deoarece nu avem atata spatiu. L-am gasit aici pe Sorin Popa, un producator exceptional, cu care m-am inteles perfect si impreuna cu care am colaborat la realizarea unui produs care nu s-a mai facut pana acum niciodata in Romania si vorbesc de "X Factor". Il respect pe Mihai Moga, director tehnic cu viziune, care are un sistem de editare unic in Romania. Cand am venit aici, i-am spus ca grupul lui este un Porsche si eu o sa-l fac sa ruleze cu toata viteza.
Am avut surpriza foarte placuta sa vina, alaturi de mine, si George Luca, actualmente seful departamentului Montaj din Antena 1, el stie cum sa slefuiasca un proiect pentru a deveni un diamant. Cristian Ionescu este, de asemenea, unul dintre profesionistii de marca ai Antenei 1.

Delia, o pisica frumoasa, intre doi dulai harsiti in lupte
● Pe ce formate mizati, o data cu lansarea grilei de toamna?
● Eu cred ca "X Factor", asa cum il facem acum, ar trebui sa fie o surpriza de proportii pentru telespectatori si ar trebui sa schimbe felul in care se face televiziune in tara asta. Este unul dintre cele mai bune proiecte din cariera mea. Cand am inceput sa lucrez la acest proiect, am avut un singur gand, anume ca telespectatorul sa fie suprins, sa simta emotia pe care au trait-o concurentii, juratii, sa nu isi poata inchipui ca ii putem oferi mai mult decat a vazut si, cu toate astea, noi sa ii oferim acest lucru. "X Factor" nu este un show doar despre muzica si descoperirea unui talent, "X Factor" este un spectacol despre viata. Telespectatorii vor descoperi, urmarind acest show, suspans, umor, emotie si muzica buna. "Money Drop" este un format perfect pentru Dan Negru. El are de "pazit" 1.500.000 de euro, bani care trec prin mana lui. Show-ul lui nu putea fi realizat in nicio alta televiziune din Romania, pentru ca nici o alta televiziune din Romania nu-l are pe Dan Negru. "Next Top Model" este o alta productie care va arata ireprosabil, care va incanta ochiul privitorului cu fetele frumoase si care-l va tine cu sufletul la gura, la calificari. "Te cunosc de undeva" s-a bucurat de succes inca din primul sezon. Am ras si m-am bucurat de la un capat la altul al emisiunii, nu mi-am putut imagina prin ce transformari extraordinare pot trece Lavinia sau Adrian Enache. As vrea sa nominalizez, de asemenea, "Un Show pacatos" si "Acces direct", emisiuni a caror echipa este condusa de Cristian Ionescu. Rezultatele excelente sunt meritul lui, eu doar am constatat cu multumire ca show-urile sunt bine produse. Nu vreau sa-i uit pe Razvan si Dani, la "X Factor", in calitate de prezentatori, sunt mai amuzanti ca niciodata, au facut o gasca senzationala cu membrii juriului. Bittman este de departe cel mai experimentat jurat, atent, cu o memorie exceptionala. Cheloo este cel mai spontan, replicile lui sunt un deliciu. Delia este cea mai sensibila si sexy jurata. Reuseste sa-i puna pe jar pe toti baietii, pe cei frumosi ii cheama aproape, sa-i priveasca adanc in ochi. Delia este o pisica frumoasa de rasa, intre doi dulai harsiti in lupte.

"Familiada", o emisiune surpriza pentru orice familie
● Ce emisiuni noi aveti in pregatire?
● Unul dintre show-urile despre care nu am comunicat nimic pana in prezent este "Familiada", care va incepe in viitorul foarte apropiat, o emisiune surpriza pentru orice familie din Romania, care se poate inscrie oricand intre concurenti. Banii se castiga usor, este nevoie doar de perspicacitate, trebuie sa raspunzi unor intrebari de genul "ce faci inainte sa te culci" sau "ce are femeia mai lung decat barbatul" (n.r. Claudiu Oprea rade si apoi continua cu raspunsurile: unghiile, parul, tocurile, oricare poate fi un raspuns bun). Este vorba despre un format Fremantle, proaspat, de divertisment, care nu se "erodeaza" in timp. Mai avem un proiect, despre care vom vorbi la timpul potrivit.

● Ce va propuneti in calitate de Head of Production Antena Group?
● Orice apare sub sigla Antenei 1 trebuie sa arate impecabil, nu mai acceptam nimic care sa se situeze sub acest calificativ. Daca imi respect telespectatorul, am obligatia sa-i ofer productii exceptionale.

● Care erau emisiunile pe care le urmareati la Antena 1, in perioada in care lucrati la PRO TV?
● Urmaream "Te cunosc de undeva" si "In puii mei".

● Ce credeti ca lipseste in acest moment din programele Antenelor?
● As vrea sa avem un departament de Fictiune, cred ca in grila Antenei 1 s-ar potrivi un serial de drama romanesc si un serial de comedie. Acestea sunt insa proiecte de luat in calcul pentru viitor.

Cine e Claudiu Oprea?
Si-a inceput cariera profesionala in urma cu 16 ani, in Pro TV, ca editor la concursul "Stii si castigi", fiind recrutat din randul campionilor de cultura generala. A lucrat apoi ca producator la acelasi post si a colaborat la toate proiectele importante, incepand cu "Alege Asia", "Vara Ispitelor" si continuand cu "Frumusete pe muchie de cutit" (producator executiv), "Romanii au talent" (producator de segment) sau "Master Chef" (producator executiv). A lucrat la toate proiectele mari ale Media Pro si a realizat toate genurile de emisiuni de divertisment, quiz show, game show, reality show, shiny floor. Actualmente, ocupa functia de Head of Production Antena Group.

×