x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri CNA închide postul lui Dan Diaconescu: OTV mai poate emite doar până pe 28 septembrie

CNA închide postul lui Dan Diaconescu: OTV mai poate emite doar până pe 28 septembrie

27 Mar 2012   •   11:52
CNA închide postul lui Dan Diaconescu: OTV mai poate emite doar până pe 28 septembrie

CNA a aplicat, astazi, postului de televiziune OTV cea mai drastica sanctiune posibila si anume injumatatirea licentei audiovizuale. Decizia vine dupa ce televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala. Astfel, potrivit hotararii CNA, postul OTV mai poate emite pana pe 28 septembrie.

Sanctiunea - cea mai severa pe care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului - a fost propusa de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, si a fost adoptata cu sapte voturi "pentru" si unul "impotriva".

De asemenea, sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in lunile noiembrie, decembrie 2011 si ianuarie 2012. In aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru "viitorul presedinte al Romaniei" Dan Diaconescu, dar si pentru formatiunea politica pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Licenta audiovizuala a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care injumatatirea perioadei licentei sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu sa mai poata emite pana pe 28 septembrie 2012, dupa cum au spus membrii CNA, care initial anuntasera ca postul mai poate emite pana pe 1 octombrie.

Prezent la sedinta CNA, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV si realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus ca nu a facut publicitate politica in emisiunile sale.

"Nu sunt membru in PPDD, nu am nicio functie in PPDD. In emisiunile mele au fost prezenti si alti reprezentanti ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat ca el da doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legatura directa in acte si nu pot fi invocat intr-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu, potrivit Mediafax.

El a precizat ca problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Basescu, dar si ca urmare a faptului ca membrii CNA sunt reprezentantii unor partide politice.

"Este o lupta intre mine si Traian Basescu, iar dumneavoastra va lasati folosita de Traian Basescu", i-a spus Dan Diaconescu Narcisei Iorga, membru al CNA.

"Eu visez la un CNA format din oameni de televiziune", a mai spus Dan Diaconescu. In final, el i-a rugat pe membrii CNA sa judece obiectiv cazul sau si sa respecte libertatea de exprimare a jurnalistilor.

×