x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri CNN are probleme grave de audienţă, la care se adaugă o gafă monumentală

CNN are probleme grave de audienţă, la care se adaugă o gafă monumentală

02 Iul 2012   •   15:24
CNN are probleme grave de audienţă, la care se adaugă o gafă monumentală

Neintelegerile managerilor de la cel mai inalt nivel a CNN este sursa principala a tensiunilor si confuziei din interiorul retelei, spune un articol publicat de New York Post.

Conform sursei ziarului, directorul editorial Mark Whitaker al CNN Worldwide si presedintele CNN America de Nord, Ken Jautz, au viziuni complet diferite in privinta modului de conducere a retelei, lucru care se adauga la scaderea dramatica a audientei.

CNN a ajuns, dupa 21 de ani, la cea mai slaba rata a audientei in cel de-al doilea trimestru din 2012, pierzind 35% din totalul de telespectatori si 41% din grupa de varsta cuprinsa intre 25 si 54 de ani fata de aceeasi perioada a anului trecut. Scaderea vine in urma celei mai slabe audiente din ultimii zece ani, care a fost in luna aprilie, si cea mai slaba rata a audientei in prime-time in 20 de ani, in luna Mai.

Luna trecuta o alta stire a starnit neliniste, cand sefii Time Warner luau in considerare inlocuirea presedintelui CNN World Wide, Jim Walton, cel care ii controla pe Whitaket si Jauzt.

In plus, fata de ratingul sumbru si vestea problemelor manageriale, CNN a facut o gafa monumentala, joi, cand au comunicat ca legea asigurarilor de sanatate, promovata de Barack Obama, a fost respinsa de Curea Suprema. CNN nu a fost singura care a facut aceasta greseala, Fox News de asemeni a informat publicul gresit, dar gafa este una care costa extrem de mult o retea slabita dar care pretinde ca are abilitatea de a comunica, corect, stiri de ultima ora. CNN a declansat o ancheta interna asupra haosului total produs joi.

×