x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Compania RCS & RDS, amendata de CNA pentru neincluderea GSP TV in pachetul de programe

Compania RCS & RDS, amendata de CNA pentru neincluderea GSP TV in pachetul de programe

11 Oct 2011   •   16:00

Consiliul National al Audiovizualului a luat marti, 11 octombrie, decizia amendarii societatii RCS & RDS, pentru ca nu retransmite postul GSP TV.
Cuantumul amenzii este de 10 000 lei. Neincluderea in pachetul de programe a postului de sport care apartine Antena Group inseamna nerespectarea principiului 'must carry', reglementat de articolul 82, alineat 1, din Legea Audiovizualulului nr. 504/ 2002. 'Asteptam ca RCS- RDS sa se conformeze legilor in vigoare si sa introduca in grila de programe GSP TV, televiziune care este must-carry', a declarant Cristian Cretu, Channel Manager GSP TV.

Totodata, RCS& RDS este cercetata si de Consiliul Concurentei, pentru abuz de pozitie dominanta. Concret, se ancheteaza temeiul refuzului RCS de a difuza postul GSP TV pe platforma de cablu a companiei, dupa incheierea contractului cu Antena Group si Camina Trust, detinatoarea licentei postului, la data de 23.05.2011.

Antena Group a actionat in judecata RCS & RDS in luna aprilie a acestui an, solicitand crearea unui pachet distinct de servicii de programe neconditionat tehnic sau financiar, care sa includa Antena 1 si celelalte televiziuni must carry, asa cum rezulta din evidentele Consiliului National al Audiovizualului. Antena Group doreste recuperarea prejudiciului estimat
la suma de 60 de milioane de euro, cauzat de RCS - RDS, in ultimii trei ani, prin perceperea ilegala de la publicul abonat a tarifelor pentru retransmiterea canalelor must carry.

×