x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi 272 milioane euro din fonduri europene pentru autostrada Sebeş-Turda

272 milioane euro din fonduri europene pentru autostrada Sebeş-Turda

07 Mar 2018   •   16:07
272 milioane euro din fonduri europene pentru autostrada Sebeş-Turda

Faza a doua a construcţiei autostrăzii Sebeş-Turda a fost aprobată de Comisia Europeană, iar proiectul are o valoare de peste 272 milioane euro asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

 

'Ne bucurăm să anunţăm aprobarea de către Comisia Europeană a acestui mult aşteptat proiect, care va asigura nu doar un acces mai bun în zonă, dar va impulsiona astfel dezvoltarea economică regională, în special turismul local, ţinând cont de potenţialul uriaş al Transilvaniei', a declarat ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Conform comunicatului, proiectul contribuie la reducerea timpului mediu de călătorie pe reţeaua rutieră TEN-T prin construcţia a 70 de km de autostradă cu două benzi pe sens între Sebeş şi Turda. Vor fi construite patru viaducte, 23 de poduri şi 39 de pasaje. Sunt prevăzute, totodată, şapte intersecţii, patru zone de odihnă şi patru de servicii, un centru de monitorizare a traficului şi unul de întreţinere a autostrăzii.

'Odată finalizată, autostrada va face legătura între alte două deja existente: A1 Orăştie - Sibiu (extremitatea sudică) şi A3 Gilău - Câmpia Turzii (extremitatea nordică). Lucrările la această autostradă au fost demarate în anul 2014, iniţial cu finanţare din Programul Operaţional Sectorial Transport 2007-2013 (pentru faza I). Faza a doua a proiectului primeşte sprijin prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM). Lucrările pe loturile 3 şi 4 ale acestei investiţii (în total de 28,75 km, care asigură legătura între Aiud şi Turda) se apropie de finalizare şi ar putea fi recepţionate în aproximativ două luni. Loturile 1 şi 2 (ce asigură legătura între Sebeş şi Aiud, cu o lungime de 41,25 km) se află în diferite stadii de lucru, cu termen estimat de finalizare la sfârşitul anului viitor', informează MFE. AGERPRES

×