x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Alegerea materialelor de construcție: Cum trebuie să te pregătesti?

Alegerea materialelor de construcție: Cum trebuie să te pregătesti?

07 Iul 2023   •   14:49
Alegerea materialelor de construcție: Cum trebuie să te pregătesti?

Dacă te pregătești să construiești, atunci pe lângă alegerea unei echipe specializate de construcții va trebui să te gândești și la alegerea materialelor de construcții de care ai nevoie. În funcție de etapele de lucru vei avea nevoie de materiale diferite, iar pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit pentru tine o etapizare a lucrărilor, dar și o listă a materialelor necesare.

Izolare termică, fonică și compartimentare

Dacă ai reușit să aduci o casă ”la roșu” și vrei să te ocupi de izolarea acesteia, atunci cu siguranță vei avea nevoie de materiale pentru izolare. Poți opta în acest sens pentru BCA, deoarece materialul prezintă caracteristici foarte bune de izolare, atât termică cât și fonică, iar în plus poți folosi blocurile de BCA și pentru construirea unor elemente de compartimentare.

 

Ca să alegi cel mai bun BCA, va fi nevoie să te documentezi sub aspectul prețului. Căutând după sintagma palet BCA pret vei găsi magazinele din care poți cumpăra materialele necesare, însă beneficiind de cele mai bune oferte de preț pentru lucrarea ta. Se recomandă să nu cumperi de la magazine de cartier sau din magazine foarte mici, deoarece nu vei avea garanția că aceste materiale au fost depozitate în condiții corecte și nici nu vei beneficia de un preț corect. Magazinele speciale cu materiale de construcții, precum Celco, oferă constant oferte de preț pentru materialele de construcții, iar brandul în sine este o garanție a experienței în domeniul materialelor de construcții.

Finisare și igienizare

În construcții există o multitudine de materiale care pot fi folosite pentru finisare, însă unul dintre cele mai folosire dintre acestea este varul, mai exact var calcic hidratat. Varul calcic are o multitudine de utilizări, fiind folosit de cele mai multe ori pentru realizarea tencuielilor, a mortarelor pe bază de var, dar și pentru lucrări efective de vopsire și finisare. Varul este excelent pentru igienizarea spațiilor și din acest motiv este preferat adesea chiar și în ciuda altor materiale de construcții.

Realizarea sistemului acoperiș

Orice clădire are nevoie de realizarea corectă a acoperișului, atât în ceea ce privește structura (șarpantă, popu, astereală, coamă), cât și la nivel de învelitoare. Există mai multe modele acoperis casa, astfel că va trebui să alegi materialele potrivite în funcție de caracteristicile acestei structuri, așa cum a fost ea proiectată de către inginerul structurist. Ulterior vei putea alege învelitoarea corectă, de la tablă la țiglă ceramică sau metalică, în funcție de preferințe.

 

Dincolo de aceste materiale vei mai avea nevoie de buiandrugi, dar și de adezivi și mortare, deoarece aceste elemente au rolul de a asigura stabilitatea și rezistența lucrărilor realizate și a construcției, ca ansamblu. Alege așadar să faci un plan al materialelor, iar pe baza acestuia și a ofertelor de preț primite să alegi ceea ce se potrivește cel mai bine în cazul proiectului tău de construire.

×