x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Când trebuie înlocuit acoperișul unei case?

Când trebuie înlocuit acoperișul unei case?

08 Iun 2021   •   12:39
Când trebuie înlocuit acoperișul unei case?

Înlocuirea unui acoperiș este un proiect pe care am vrea să-l amânăm cu toții. Poate fi o investiție majoră pentru a-ți înlocui acoperișul. Prețul variază în funcție de cât percep contractorii legat de zonă și de tipurile de materiale pe care le utilizezi. Operatiunea de reparatii acoperisuri poate dura de la una până la câteva zile. Sau, dacă intenționezi să îți înlocuiesti singur acoperișul, este o mare reamenajare a locuinței care poate dura de la câteva zile până la săptămâni, în funcție de cât timp și ce ajutor ai.

În calitate de proprietar, menținerea casei tale și asigurarea că rămâne în permanență conform codului este una dintre cele mai importante responsabilități. Similar celor mai multe investiții în viață, casele necesită întreținere pe măsură ce trec anii pentru a oferi un confort, siguranță și securitate maximă.

Cu cât ai locuit mai mult în casa ta, cu atât ai avut mai multe șanse să investești într-un acoperiș nou pentru a înlocui vechiul acoperiș. Înainte de a merge mai departe cu decizia de a-ți înlocui acoperișul în întregime, există câteva semne pe care trebuie să le urmăresti pentru a determina dacă este momentul potrivit pentru tine și casa ta, precum inspectarea casei sau colaborarea cu o firma constructii.

 

1. Ia în considerare vârsta acoperișului tău

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a începe să îți inspectezi acoperișul pentru a detecta crăpături  și alte probleme este vârsta sa. Un acoperiș care are între 25 și 30 de ani sau mai mult poate necesita o înlocuire completă, chiar dacă acoperișul în sine pare în formă bună cu ochiul liber. Acoperișurile mai vechi au fost adesea create cu materiale care nu mai sunt utile sau considerate astăzi puternice.

Dacă acoperișul tău are 10, 15 sau 20 de ani, este posibil să fie timpul pentru o inspecție amănunțită și să investești într-un acoperiș complet nou, mai ales dacă acoperișul tău a fost așezat peste un acoperiș instalat anterior. Apelează cu încredere în acest caz la firme constructii Bucuresti.

 

2. Începe prin a inspecta acoperișul din interior spre exterior

Odată ce ai început să îți faci o idee despre a investi într-un acoperiș nou, începe să efectuezi propriile cercetări acasă, inspectând starea acoperișului tău din interior spre exterior. Ia o lanternă cu tine la mansardă sau în spațiul din casă unde interiorul acoperișului este vizibil și căuta următoarele semne potențiale care pot indica o problemă mai gravă:

Raze de lumină: razele de lumină sunt frecvente în acoperișurile care necesită înlocuiri sau reparații. Pentru cele mai bune rezultate, inspectează interiorul acoperișului în timpul zilei pentru a prinde și a identifica orice raze de lumină.

Crăpături: inspectează interiorul zonei de acoperiș pentru crăpături și scurgeri potențiale. Dacă acoperișul are crăpături și scurgeri, alte zone ale casei și fundația sa sunt puse în pericol, mai ales dacă nu abordezi problema acoperișului cât mai repede posibil. Umezeala apei poate duce la putregai suplimentar împreună cu creșterea mucegaiului care poate contribui la probleme respirație și la alte afecțiuni de sănătate.

Dungi și pete: ia seama de tot interiorul acoperișului și caută pete, dungi și scurgeri potențiale. Inspectează orice zonă decolorată a acoperișului pentru informații suplimentare despre cauza și potențialul vinovat de scurgeri. Petele și dungile din pereții interiori ai acoperișului pot semnala o problemă mai profundă și mai gravă care implică durabilitatea acoperișului.

 

3. Caută probleme legate de șindrilă

Inspectarea șindrilelor acoperișului este un alt mod de a determina dacă acoperișul tău necesită sau nu o atenție suplimentară sau o înlocuire completă.

Când inspectezi șindrilele exterioare ale acoperișului casei tale, asigură-te că ai căutat orice fisuri, șindrilă neimbinata sau șindrile care s-au spart sau îndoite în sus.

Șindrilele care sunt ondulate, crăpate sau deformate pot necesita o inspecție suplimentară pentru a determina dacă pot fi sau nu înlocuite individual sau dacă este mai bine să investești într-un acoperiș complet nou.

Găsirea bucăților de șindrilă pe acoperiș sau îngrămădirea în jgheab poate fi, de asemenea, un semn că este timpul pentru a apela la o firma de constructii pentru o ​înlocuire completă.

 

4. Verifică acoperișul pentru deteriorări cauzate de vânt

Este întotdeauna important să ții minte temperatura și clima locului în care se află casa ta atunci când efectuezi renovări și inspecții ale acoperișului. Dacă zona e predispusă la vânturi puternice și furtuni majore, acoperișul poate necesita mai multă atenție sau întărire.

×