x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ce se vede din turn?

01 Oct 2004   •   00:00

Vrem sau nu sa recunoastem, tuturor ne-ar placea sa dominam. E vorba de castigul celui care iese invingator dintr-o confruntare, de supravietuirea celui mai puternic: o lege simpla si clara a naturii, care garanteaza perpetuarea sanatoasa a speciilor. In arhitectura, corespondentul manifestarii trimfului asupra celorlalti prin putere este turnul. Intre pamant, cer, apa si linia orizontului, turnul este expresia interactiunii elementelor. Si a ridicarii deasupra tuturor.

Centrul de control al traficului maritim din portul Lisabona, datorita functiei si pozitiei sale geografice, are un important rol de mediere in relatia orasului cu apa.

Ca toate cladirile care au fost construite, de-a lungul istoriei, intre fortaretele de la varsarea raului Tejo si noul pod Vasco da Gama, turnul are si un alt sens decat cel imediat. Cladirea continua o aspiratie catre ascensiune a portughezilor inceputa cu turnul Bel...m in secolul XV si cu poarta orasului din secolul XVIII, si preluata de cladirile contemporane ale Acvariului si Pavilionului Portughez din Parcul Natiunilor. Ce se vede din turn? Viitorul, cu siguranta.

×
Subiecte în articol: imobiliar