Cine sunt investitorii în proprietăţi imobiliare
Cei mai mulţi investitori în proprietăţi imobiliare, în perioada 2016 - 2018, sunt oameni de afaceri români (60%), urmaţi de manageri (20%) şi de personalităţi din spaţiul public (10%), în timp ce doar 10% au alte profesii, conform unei analize de specialitate.
În cea ce priveşte naţionalitatea investitorilor în locuinţe, cei mai mulţi sunt români, peste 70%, fiind urmaţi de cetăţeni din Israel, Germania, Franţa şi Italia. Conform analizei, în ultimul an, ponderea investitorilor români a crescut uşor.
Majoritatea investitorilor achiziţionează unul sau două apartamente şi le păstrează închiriate, acestea având un randament bun, între 5 şi 7% pe an. Este agreată şi varianta de a cumpăra apartamente finalizate sau apartamente care sunt deja închiriate şi sunt preluate cu chiriaş.
Pentru cei cu un apetit de risc puţin mai mare, dar şi cu un profit mai bun, există posibilitatea de a achiziţiona proprietăţile în stadiu de proiect, în acest caz fiind un preţ de cumpărare cu discount.
"Există şi un alt tip de investitori, care cumpără în acelaşi proiect un pachet de apartamente şi menţin un portofoliu de apartamente, fie închiriate, fie pentru revânzare. De obicei, aceşti investitori au angajaţi şi un property manager, cel care gestionează relaţia cu toţi chiriaşii sau cu potenţialii cumpărători', spun analiştii.
Mai există şi tipul de investitori cu un apetit mai mare spre risc, cei care încep dezvoltarea proiectelor imobiliare sau care intră in asociere în astfel de proiecte. În acest caz, randamentele sunt de peste 25% pe an, se mai arată în studiul realizat de compania de consultanţă imobiliară Nordis. AGERPRES

Ştiri din .ro
Cum utilizaţi comparatorul de oferte al ANRE
Cine sunt ofertanții prețurilor de chilipir pentru curentul casnic
Bilanțul primilor ani de liberalizare a pieței de energie: 75% dintre clienții Enel au deja contracte concurențiale, potrivite nevoilor acestora
Consiliul Concurenţei se concentrează pe monitorizarea pieţei
O liberalizare ratată: Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic

Bunăvoinţa furnizorilor şi false aşteptări pentru clienţi

Ofertele marilor furnizori de energie pentru piaţa concurenţială

Facturile la energie îi curentează mai tare pe estici

Totul despre încheierea contractelor în piaţa concurenţială
Ajutorul pentru energie, până la 70% din venit
Clienții întreabă, Hidroelectrica răspunde
Dumitru Chisăliță, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă: Discursuri amăgitoare, tarife mai mari, niciun vinovat
Corina Popescu, directorul general al Grupului Electrica: „Suntem mai mult decât un furnizor de energie. Suntem un partener care oferă prețuri stabile și predictibilitate”
