Cine sunt investitorii în proprietăţi imobiliare
Cei mai mulţi investitori în proprietăţi imobiliare, în perioada 2016 - 2018, sunt oameni de afaceri români (60%), urmaţi de manageri (20%) şi de personalităţi din spaţiul public (10%), în timp ce doar 10% au alte profesii, conform unei analize de specialitate.
În cea ce priveşte naţionalitatea investitorilor în locuinţe, cei mai mulţi sunt români, peste 70%, fiind urmaţi de cetăţeni din Israel, Germania, Franţa şi Italia. Conform analizei, în ultimul an, ponderea investitorilor români a crescut uşor.
Majoritatea investitorilor achiziţionează unul sau două apartamente şi le păstrează închiriate, acestea având un randament bun, între 5 şi 7% pe an. Este agreată şi varianta de a cumpăra apartamente finalizate sau apartamente care sunt deja închiriate şi sunt preluate cu chiriaş.
Pentru cei cu un apetit de risc puţin mai mare, dar şi cu un profit mai bun, există posibilitatea de a achiziţiona proprietăţile în stadiu de proiect, în acest caz fiind un preţ de cumpărare cu discount.
"Există şi un alt tip de investitori, care cumpără în acelaşi proiect un pachet de apartamente şi menţin un portofoliu de apartamente, fie închiriate, fie pentru revânzare. De obicei, aceşti investitori au angajaţi şi un property manager, cel care gestionează relaţia cu toţi chiriaşii sau cu potenţialii cumpărători', spun analiştii.
Mai există şi tipul de investitori cu un apetit mai mare spre risc, cei care încep dezvoltarea proiectelor imobiliare sau care intră in asociere în astfel de proiecte. În acest caz, randamentele sunt de peste 25% pe an, se mai arată în studiul realizat de compania de consultanţă imobiliară Nordis. AGERPRES

Ştiri din .ro
- Directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, dus la audieri după o operațiune a DNA Timișoara UPDATE Felicia Mehedințu, reținută 24 de ore Pressalert.ro
- Accident spectaculos pe autostrada vestului – remorca unui TIR a rămas agățată de un pod blocând parțial circulația Pressalert.ro
Dacia pe val. Vânzările în Europa au crescut cu peste 67% în martie 2021
Comerțul cu ridicata a crescut cu 4,8% în primele două luni din 2021
Ce spune Mugur Isărescu despre reducerea dobânzii de politică monetară și inflație
Guvernul renunță la managementul performant. Salarii secrete în companiile naționale din energie
Dancă: Compensarea cu 20% a pierderilor din industria HoReCa a fost aprobată de Comisia Europeană
ANCOM: Traficul de internet pe rețele fixe a crescut cu 51% în 2020
Un nou director general la CFR Călători
Se iau bani de la meseriile esențiale: medici, profesori și polițiști
Liber la dat cu draga la vongole
La Transgaz vin specialiștii lui Cîțu. Unul e liberal, celălalt, o cunoștință

Schimbare importantă pentru Dacia în cadrul grupului Renault
Industria de apărare, la limita supraviețuirii

Cimitirul oilor de la Smârdan - Gelu Cazacioc, trimis în judecată pentru furt de curent
