x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Începe construcția șoselei Aeroportul Otopeni - Autostrada Zero. Se întâmplă după un deceniu

Începe construcția șoselei Aeroportul Otopeni - Autostrada Zero. Se întâmplă după un deceniu

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2025   •   19:15
Începe construcția șoselei Aeroportul Otopeni - Autostrada Zero. Se întâmplă după un deceniu

Autoritățile intenționează de circa un deceniu să construiască un drum care să lege Aeroportul Otopeni de Autostrada Zero.

Compania Naţională de Investiţii Rutiere a decis începerea construcțiilor pentru a conecta cel mai mare aeroport din ţară cu Autostrada din jurul Capitalei.

"Viitorul terminal 2 al Aeroportului Henri Coandă din Otopeni va fi construit în partea opusă, în celălalt capăt al pistelor şi va fi conectat de inelul de nord al Autostrăzii Zero printr-un drum de legătură de 2,5 kilometri care va începe de aici, de pe lotul deja dat în folosinţă, dintre Afumaţi şi Corbeanca.

Dacă cineva pleacă la ora actuală din Tunari, ca să ajungă în zona de A0, unde va fi viitoarea conexiune, va trebui să parcurgă 17 minute şi 17,8 kilometri. Am făcut o simulare ce ar însemna 2,6 kilometri, cât va avea acest drum, el va fi parcurs în două minute. Doar că şi drumul şi terminalul 2 de pe Otopeni sunt, încă, proiecte pe hârtie" spune Greta Neagu, reporter Observator

Un nou terminal la Aeroportul Otopeni

Licitația pentru noul terminal de la Otoepni se va finaliza peste două săptămâni

"Promisiunile pentru noul terminal, terminalul 2 de la Otopeni sunt foarte vechi, sunt de ani de zile şi nevoile pentru un terminal 2 sunt chiar şi mai vechi decât atât. Este clar că investiţiile pe terminalul actual lasă foarte mult de dorit, iar aşa cum a fost el proiectat nu poţi să faci decât cârpeli" a spus Ionuţ Ciurea, Asociația Pro Infrastructura. 

Acesta va deservi circa 30 de milioane de pasageri. 

"Va acomoda 30 de milioane de pasageri, traficul pe care noi îl prognozăm până în anul 2040. Se vor folosi tehnologii de inteligenţă artificială, va fi un aeroport smart, iar experienţa pasagerilor va fi neîntâlnită până acum în România. Va fi un aeroport modular, astfel încât îl vom putea deschide pe bucăţi. Teoretic, în cinci ani cred că se poate vedea o primă parte" a explicat Teo Postelnicu, purtător de cuvânt al CNAB.

Când va fi gata, aeronavele vor avea căi de rulare moderne, pe o nouă infrastructură aeroportuară.

×