x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Merită să mai investești în imobiliare? DA, dar numai în anumite sectoare

Merită să mai investești în imobiliare? DA, dar numai în anumite sectoare

de IncomeMagazine    |    31 Oct 2012   •   08:11
Merită să mai investești în imobiliare? DA, dar numai în anumite sectoare

Sectorul imobiliar a fost un „sport” naţional care a adus averi și bunăstare zecilor de mii de investitori români. În perioada boom-ului imobiliar, anunţurile publicate de agenţii români în presa străină garantau profituri anuale de 50 până la 100% din suma investită, miraj care a atras alte mii de investitori particulari din afara ţării. Afaceri bune în imobiliare mai sunt și astăzi. Există investitori profesioniști pentru care imobiliarele continuă să reprezinte o mină de aur.

În 2007, Mihai a fost convins de niște prieteni să cumpere împreună o suprafaţă de teren într-o comună din Ilfov, pe care s-o parceleze și să o revândă. Nu doar că a împumutat de la bancă 20.000 de euro, dar și-a convins și părinţii să se asocieze, folosind o parte din banii câștigaţi de către aceștia din vânzarea unui apartament în Militari. Terenul se află într-o zonă care, la acea vreme, era la început de dezvoltare. Perspectivele de revânzare cu profit erau deci promiţătoare. Și într-adevăr, în scurt timp au apărut cumpărători interesaţi care au oferit un preţ mai mare, dar mult inferior celui sperat. Nu l-a vândut atunci.

Așteptările s-au diminuat mult după ce criza imobiliară a început să-și arate colţii. Din păcate, pentru Mihai era prea târziu. Astăzi, la 5 ani de la contractarea împrumutului continuă să plătescă 120 euro rată lunară pentru un teren care produce doar... buruieni.

Consultanţii imobiliari susţin că într-o asemenea situaţie cea mai bună valorificare cu profit este posibilă doar atribuind plusvaloare proprietăţii - adică prin construirea unei clădiri. De exemplu, un mini-bloc cu mai multe apartamente. Dar asta presupune alţi bani, altă „distracţie”.

Citeste intreaga analiza pe incomemagazine.ro

Citeste si
Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gasi mai usor un nou loc de munca
Ce se ascunde in spatele marcilor proprii din hypermarketuri
CE MAI E DE VÂNZARE PE PIAȚA IMOBILIARĂ

Cum sunt alese numele uraganelor?

 

×
Subiecte în articol: terenuri criza imobiliară