x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Recepţia a 16 km de pe A 10, sub semnul întrebării

Recepţia a 16 km de pe A 10, sub semnul întrebării

de Adrian Stoica    |    15 Feb 2018   •   10:53
Recepţia a 16 km de pe A 10, sub semnul întrebării
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Compania de Drumuri are pentru astăzi realizarea inspecţiei lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda în vederea recepţionării. Deși tronsonul este practic finalizat și se poate circula pe autostradă în condiții de maximă siguranță, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura susţin că recepţia nu se va face.

 

Lotul, în lungime de 16,3 km, a fost construit de asocierea PORR Construct SRL-PORR Bau GmbH, valoarea contractului fiind de 470 de milioane de lei.

Termenul de finalizare a lucrărilor era stabilit iniţial în martie 2016. În cazul în care recepţia va fi amânată, „şoferii își vor risca viața în continuare pe DN1, un drum îngust, aglomerat și periculos, deși alături vor avea două segmente de autostradă, perfect funcționale, cu o lungime totală de 28,75 km (cel de al doilea segment este lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda - n. red), care conectează orașul Aiud de Autostrada Gilău-Câmpia Turzii (A 3). Lungimea totală a  Autostrăzii Sebeș-Turda (A10) este de 70,25 de kilometri şi ar fi trebuit să fie gata în totalitate în noiembrie 2016. (Adrian Stoica)

 

Recepţia lotului 4 de pe A 10 ar putea avea loc în martie

×