x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Reducere la impozitul pe locuințe într-un oraș din România în 2024

Reducere la impozitul pe locuințe într-un oraș din România în 2024

de Redacția Jurnalul    |    14 Noi 2023   •   15:30
Reducere la impozitul pe locuințe într-un oraș din România în 2024
Sursa foto: facebook

Autoritățile locale dintr-un oraș al României au decis reducerea impozitului pe locuințe anul viitor, în anumite condiții.

Consiliul Local din Drobeta Turnu Severin a hotărât scutirea timp de 7 ani a impozitului pe locuințele din imobilele anvelopte. Însă hotărârea Consiliului Local a fost luată în urmă cu 4 ani și nimeni nu a beneficiat de aceasta până acum. Motivul se regăsește în faptul că este nevoie de documente justificative, iar lucrarea trebuie efectuată cu o firmă autorizată.

Pentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii apartamentelor trebuie să execute pe cheltuiala proprie lucrările de anvelopare, cu o firmă specializată, în baza recomandărilor auditorului energetic, iar aceste lucrări să fie menționate expres în procesul-verbal de recepție a lucrărilor.

Scutirea de la plata impozitului pe locuință pe o perioadă de 7 ani se acordă începând cu anul următor celui în care se execută aceste lucrări de anvelopare.

Documentele necesare de depun la Direcția de Taxe și Impozite Locale din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin.

Și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat la începutul acestei luni, că persoanele care își refac fațadele blocurilor vor beneficia de o reducere a impozitului cu 50%.

"Primii locatari care vor beneficia, în 2024, de reducerea impozitului cu 50%, deoarece și-au refăcut fațadele blocurilor, sunt cei care aparțin Asociației de Proprietari numărul 3, din cartierul craiovean Valea Roșie”, a transmis Olguța Vasilescu, potrivit Bugetul.ro

×