x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Cristian Tudor Popescu: "Online-ul înseamnă în primul rând libertate de exprimare". Vezi ce crede jurnalistul despre reglementarea presei online

Cristian Tudor Popescu: "Online-ul înseamnă în primul rând libertate de exprimare". Vezi ce crede jurnalistul despre reglementarea presei online

09 Mar 2012   •   15:30
Cristian Tudor Popescu: "Online-ul înseamnă în primul rând libertate de exprimare". Vezi ce crede jurnalistul despre reglementarea presei online

Cristian Tudor Popescu a declarat Mediafax, referitor la ideea lui Ioan Oltean de reglementare a presei online, ca nu respinge aceasta idee, insa chestiunea trebuie tratata cu mare grija, intrucat internetul este o emblema a libertatii de exprimare.

"Online-ul inseamna in primul rand libertate de exprimare. A functionat in situatii de blocare a celorlalte posibilitati de comunicare, ca in Republica Moldova sau in tarile arabe. Avand in vedere aceasta emblema a netului ca libertate de exprimare, trebuie avut mare grija", a spus Cristian Tudor Popescu, precizand insa ca nu respinge ideea unor reglementari in presa online.

C.T. Popescu a mai spus ca trebuie luate in considerare si reactiile care ar urma la o astfel de lege, avand in vedere demonstratiile anti-ACTA.

Jurnalistul a mai subliniat ca opinia sa este a unui om care, la fiecare articol scris, primeste pe internet "suvoaie de insulte demente si calomnii nebunesti". "Dar chiar si asa, consider ca trebuie avut mare grija cu libertatea de exprimare", a incheiat acesta.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, sustine ca ar trebui sa existe o lege care sa ii pedepseasca si pe cei care "se ascund in spatele presei online" ca sa injure oameni, nu doar un organism de control al audiovizualului, el cerand ajutorul jurnalistilor pentru a promova o astfel de lege.

×
Subiecte în articol: online presa cristian tudor popescu