x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Daniel Craig, cel mai bine plătit James Bond

Daniel Craig, cel mai bine plătit James Bond

22 Noi 2012   •   18:40
Daniel Craig, cel mai bine plătit James Bond
Sursa foto: FREDERIC J. BROWN/AFP

Daniel Craig este cel mai bine plătit interpret al personajului James Bond din istorie, graţie unui contract care îi va aduce starului britanic suma netă de 31 de milioane lire sterline (50 milioane de dolari), informează femalefirst.co.uk.

Astfel, actorul în vârstă de 44 de ani, care a jucat pentru a treia oară rolul agentului 007 în cel de-al 23-lea film din serie, intitulat "007: Coordonata Skyfall", va primi suma de 31 de milioane de lire sterline pentru a interpreta acest rol în alte două filme.
Sean Connery a fost primul actor care l-a interpretat pe marele ecran pe James Bond, primind 10.000 de lire sterline în 1962, pentru rolul din "Dr. No". Ulterior, onorariul său a crescut. George Lazenby a primit echivalentul a 460.000 de lire sterline pentru interpretarea agentului 007 în filmul "On Her Majesty's Secret Service", iar Roger Moore a primit, în medie, echivalentul a 6,3 milioane de lire sterline din zilele noastre (10 milioane de dolari) - pentru cele şapte filme din această franciză în care a jucat.

Timothy Dalton a avut şi el o medie de 1,4 milioane de lire sterline pentru cele două filme Bond în care a jucat, iar Pierce Brosnan a încasat un onorariu mediu de 6,1 milioane de lire sterline - 8,7 milioane de lire sterline din zilele noastre (13,8 milioane de dolari).

×