x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Directorul de producţie editorială şi programe al TVR, Dan Radu, a fost demis

Directorul de producţie editorială şi programe al TVR, Dan Radu, a fost demis

04 Mai 2012   •   11:12
Directorul de producţie editorială şi programe al TVR, Dan Radu, a fost demis

In sedinta de azi a Consiliului de Administratie al TVR s-a hotarat restructurarea postului de Director de productie editoriala si programe, asta insemnand ca Dan Radu, cel care ocupa aceasta functie, va fi demis. Informatia, pe surse, a aparut, initial, pe blogul lui Adelin Petrisor. Acesta scrie ca lui Dan Radu i s-ar fi reprosat "scaderea audientei si mutarea Jurnalului principal de la 20 la ora 19". Surse din TVR au confirmat ulterior informatia pentru jurnalul.ro.

"S-a pornit de la faptul ca Dan Radu a venit cu niste cheltuieli exorbitante la nivel de Directie si cu niste propuneri de subiecte si de emisiuni extrem de costisitoare care au inregistrat sau inregistreaza un rating foarte scazut", ne-au declarat sursele mentionate. Doua dintre aceste formate tv cu probleme, aduse in discutie in sedinta de azi, sunt "InTrecerea anilor", care costa in jur de 38.000 de euro per editie, in conditiile in care inregistra un varf de audienta de 3 puncte, si "Fabrica de staruri", realizata in coproductie cu Republica Moldova si prezentata de la Chisinau de Marius Florea Vizante. Dan Radu, in varsta de 46 de ani, a fost numit consilier al lui Alexandru Lazescu, presedinte-director general al TVR, in august 2010, iar de anul trecut ocupa functia de Director de productie editoriala si programe.

De asemenea, in cadrul sedintei de azi, s-a hotarat si invalidarea concursului pentru ocuparea postului de Director al studioului teritorial Craiova, organizat anul acesta, in luna martie. Motivul invocat: "concursul a fost castigat incalcandu-se regulamentul". Despre cum a ajuns Cristi Nedelcu, directorul de cabinet al prefectului de Dolj, noul sef al TVR Craiova, a "povestit", la acea data, pe blogul sau, senatorul Olguta Vasilescu, vicepresedinte al PSD Dolj. "Ce conteaza ca nu indeplinea conditiile impuse, de 3 ani vechime pe post de conducere? Era baiat orientat spre cine trebuie si a facut deplasarea la Bucuresti insotit tot de cine trebuie (asta ca sa nu credeti ca nu stim!)...", scria aceasta, sub titlul "Cum depolitizeaza PDL Televiziunea publica".(A.N)

×