x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Dupa 20 de ani... TV Soti revine

Dupa 20 de ani... TV Soti revine

14 Sep 2011   •   14:34

Pe 9 decembrie 1991 isi incepea emisia prima televiziune independenta din Europa de Est , din perioada post-comunista.

Aparitia Televiziunii SOTI a constituit un moment de referinta pentru evolutia post-decembrista a mass-media in Romania. Cu toate problemele, inerente oricarui inceput, dar nascut in Piata Universitatii din credinta romanilor in libertate si democratie, SOTI ( Societatea pentru Organizarea unei Televiziuni Independente) a fost mentionata in rapoartele speciale ale Consiliului Europei (1991-1993) si recunoscuta de catre Administratia SUA , ca un
reper al evolutiei democratiei in Romania. Astfel , pe 16 Decembrie 1991 , Guvernul Romaniei a putut inainta Secretarului General al Consiliului Europei cererea de aderare a Romaniei la aceasta structura europeana.
Aparitia TV SOTI fusese una din ultimile conditii ale comunitatii internationale , si care fusese realizata.

Presa internationala a relatat cu entuziasm aparitia acestui post. In urma unui articol din decembrie 1991, din Le Monde , s-a constituit chiar si un grup de sprijin " SOTI - France " .

In proiectul TV Soti s-au implicat nume consacrate ale vremii (regizori , profesori universitari , tehnicieni si ingineri TVR , redactori , actori , ziaristi , reprezentanti ai societatii civile si organizatiilor civice ) precum si tineri studenti aflati la inceputul carierei. SOTI a reprezentat pentru acestia din urma o adevarata scoala de televiziune ( BBC si CNN oferind burse pentru o parte dintre acestia) . La TV Soti si-a facut debutul o serie de oameni de presa scrisa si radio-televiziune , ale caror nume impresioneaza si dupa 20 de ani.

Momentul aniversar din Decembrie 2011 va fi marcat printr-o receptie a fostilor angajati si colaboratori SOTI din perioada 1991 - 1994 . Pana atunci locul de intalnire virtual al celor de la TV Soti este pe: facebook/televiziunea soti
Spre ce va evolua in viitor acest moment aniversar , vom afla in Decembrie 2011

×