x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

20 Sep 2008   •   00:00

20 septembrie 2008



RECUL IMOBILIAR
Immoeast îngheaţă proiecte imobiliare de 2 miliarde de euro, inclusiv în România, pentru a face faţă crizei de lichidităţi. Dezvoltatorul imobiliar austriac a anunţat că va stopa construcţia unor proiecte în valoare de 2 miliarde de euro, din totalul de 4,4 miliarde de euro programat. În România, Immoeast deţine 132 de proprietăţi, cu o valoare de 3,4 miliarde euro. Printre proiecte se află S-Park, o clădire de birouri de 45.000 de mp în Bucureşti şi centrul comercial Polus, de 100.000 mp, din Cluj. Altele au fost anunţate în Baia Mare, Constanţa, Ploieşti, Oradea, Iaşi, Suceava şi Timişoara. (Daniel Ionaşcu)

RECTIFICARE BUGETARĂ
A treia rectificare bugetară va fi aprobată în şedinţa Guvernului din 24 septembrie a Guvernului. Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat că aceasta va presupune o majorare a veniturilor cu 6,4 de miliarde lei, precum şi o suplimentare concomitentă a cheltuielilor cu şapte miliarde de lei. "Pînă miercuri vom scrie toate sintezele pentru toţi ordonatorii de credite, dar plafoanele au fost deja aprobate în şedinţa precedentă. În aceste condiţii, deficitul va rămîne la 2,3% din PIB, pentru că vorbim de o altă valoare a produsului intern, de aproximativ 500 de miliarde de lei", a explicat Vosganian. (D.R.)

SUBVENŢII MOTORINĂ
Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) susţine că nu există o procedură de acordare a subvenţiei de un leu pe litru pentru motorină. Fondurile alocate pentru subvenţionarea cu un leu pe litru a motorinei pentru însămînţările de toamnă sînt de 49,2 milioane de lei. Pentru că banii ar putea să nu ajungă pentru toţii fermierii eligibli, Ministerul Agriculturii a stabilit ca pînă la data de 15 octombrie agricultorii să restituie adeverinţele neutilizate, pentru ca acestea să fie redistribuite agricultorilor care nu au primit subvenţiile necesare, din cauza plafonului financiar.

×
Subiecte în articol: economic miliarde