x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Siemens şi Astra Vagoane Călători vor lansa noul tramvai 'Imperio'

Siemens şi Astra Vagoane Călători vor lansa noul tramvai 'Imperio'

de Elena Stan    |    27 Ian 2010   •   00:00

Noul tip de tramvai va fi articulat şi va avea o lungime de 27 de metri. El va fi compus din trei vagoane şi va avea circa 200 de locuri.



 

În trimestrul al treilea al acestui an, pe piaţa din România, Astra Vagoane Călători SA Arad în parteneriat cu compania Siemens, va lansa un noul tramvai 'Imperio', de concepţie modernă, cu podea ultrajoasă şi foarte silenţios.

“Actul semnat astăzi (n.r miercuri) de Astra Vagoane Călători şi Siemens înseamnă începutul unei noi colaborări între cele două companii, de astă dată în domeniul producerii de tramvaie. Pentru Siemens înseamnă intrarea pe o nouă piaţă, cea românească, în ceea ce priveşte tramvaiele, în vreme ce pentru noi înseamnă o altă sursă de creditare, creerea de noi locuri de muncă, asigurarea unor venituri suplimentare, precum şi faptul că vom identifica noi surse de finanţare pentru dezvoltarea societăţii”, a declarat Valer Blidar, acţionar majoritar şi preşedinte al unui grup de firme al cărui 'centru de greutate' este SC Astra Vagoane Călători SA Arad.

Potrivit lui Blidar, investiţia depăşeşte şase milioane de euro, participarea celor două companii în cadrul acestui parteneriat este aproape egală, cu un mic plus pentru Astra.

Protocolul privind parteneriatul între cele două companii a fost semnat din partea SC Astra Vagoane Călători SA Arad, de către Valer Blidar, preşedinte al grupului de firme şi Alexandru Truţă, director general al companiei arădene, respectiv Franz Proksch, director al Diviziei Tramvaie al Siemens- Austria şi Cristian Secoşan, director general al Siemens România, la eveniment participând, între alţii şi Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

'Având în vedere că, la această dată, necesarul de tramvaie ar fi, potrivit unor studii de specialitate, de circa 1500 de unităţi: În primă instanţă, vom produce pentru piaţa românească, dar în viitor ne dorim să ieşim şi la export', a mai adăugat Valer Blidar, acţionar majoritar şi preşedinte al unui grup de firme al cărui 'centru de greutate' este SC Astra Vagoane Călători SA Arad.

Unul dintre primii cumpărători ai acestor tramvaie ce se vor fabrica la Astra va fi municipalitatea arădeană, primarul Gheorghe Falcă declarând că se preconizează ca în 5 până la 8 ani, pe şinele din municipiul Arad, să circule circa 24 de tramvaie de culoare roşie.

×
Subiecte în articol: redactie