x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Moody's pune sub supraveghere ratingurile OTE

Moody's pune sub supraveghere ratingurile OTE

13 Ian 2011   •   21:48

Agenţia de evaluare financiară Moody's a pus sub supraveghere, cu posibilitatea de revizuire în scădere, ratingurile grupului elen OTE, prezent şi în România, din cauza temerilor privind impactul climatului dificil din Grecia, piaţa de origine a operatorului telecom, asupra rezultatelor financiare.
Ratingurile "Baa2" pentru credite pe termen lung şi "Prime-2" pentru împrumuturi pe perioadă scurtă au fost puse sub supraveghere, se arată într-un comunicat al Moody's, citat de Mediafax.
Totodată, agenţia a plasat sub monitorizare şi calificativul "Baa2" negarantat, dar cu prioritate la plată, al instrumentelor financiare pe termen mediu şi obligaţiunilor globale emise de OTE.
"Revizuirea ratingului a fost determinată de temerile în creştere ale Moody's privind climatul macroeconomic din Grecia, care generează provocări tot mai mari pentru OTE. Situaţia ar putea fi afectată de planul multianual al guvernului pentru consolidare fiscală", a spus Carlos Winzer, analist principal al Moody's pentru OTE.
Agenţia a revizuit în scădere ratingul suveran al Greciei în decembrie.
Analiza calificativului OTE se va concentra pe gradul în care măsurile de austeritate din Grecia ar putea avea impact mai mare asupra consumului pe termen mediu şi lung, influenţând performanţele OTE.

În decembrie, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a pus sub supraveghere, cu implicaţii negative, ratingurile OTE, din cauza rezultatelor financiare slabe ale furnizorului de servicii telecom în trimestrul al treilea.

×