x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 10.000 ploieşteni sunt aşteptaţi să depună cereri pentru restituirea diferenţei de taxă auto. Vezi aici câţi au depus deja cerere

10.000 ploieşteni sunt aşteptaţi să depună cereri pentru restituirea diferenţei de taxă auto. Vezi aici câţi au depus deja cerere

de Agerpres    |    18 Ian 2012   •   10:03
10.000 ploieşteni sunt aşteptaţi să depună cereri pentru restituirea diferenţei de taxă auto. Vezi aici câţi au depus deja cerere

Aproximativ 10.000 de cereri pentru restituirea diferentei de taxa auto vor fi depuse la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Prahova de catre ploiesteni, estimeaza angajatii acestei institutii.


Purtatorul de cuvant al DGFP Prahova, Iulia Dumitrascu, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ca in primele doua zile ale saptamanii in curs, aproximativ 110 ploiesteni au depus astfel de cereri la sediul institutiei, estimarile aratand ca, la nivelul municipiului resedinta de judet, vor fi formulate aproximativ 10.000 de astfel de solicitari, potrivit Agerpres.

''Deocamdata, putem spune doar ca la nivelul Ploiestiului am avut in primele doua zile in jur de 110 cereri - 50 depuse luni si aproximativ 60 depuse marti. Nu putem avansa un numar pe intregul judet, deoarece nu dispunem in acest moment de o centralizare in acest sens'', a precizat reprezentantul DGFP Prahova.

Si la Harghita oameni au inceput sa-si ceara banii inapoi.

Un numar de 26 de harghiteni au depus la administratiile financiare din judet cereri pentru restituirea taxei auto, in primele doua zile de la aplicarea noii legi privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Seful Directiei Generale a Finantelor Publice Harghita, Kedves Imre, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES ca luni si marti s-au inregistrat 26 de cereri de restuituire, iar 45 de persoane au depus cereri pentru stabilirea taxei.

Potrivit sursei citate, inca de la sfarsitul saptamanii trecute s-au prezentat mai multe persoane la sediile administratiilor financiare, pentru a solicita restituirea taxei, dar formularul-tip a fost disponibil doar de luni.

Kedves Imre a tinut sa adauge ca programul informatic pentru restituire, cu care lucreaza administratiile financiare, nu este perfect.Noua Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau taxa auto, cum mai este cunoscuta, prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, contribuabilii sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Persoanele care solicita returnarea diferentei de taxa auto platita dupa data de 1 iulie 2008 trebuie sa completeze un formular-tip care este disponibil la toate directiile financiare din subordinea Administratiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Cei care constata ca au de recuperat bani din taxa auto trebuie sa depuna la organele fiscale competente o cerere de restituire, insotita de urmatoarele documente, in original sau in copie: documentul doveditor al platii taxei pe poluare/taxei speciale pentru autoturisme (chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont), copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea in original a acestora.

In cazul in care o persoana care solicita returnarea diferentei de taxa de poluare nu mai detine chitanta prin care sa faca dovada achitarii acesteia, poate obtine o copie a documentului direct de la institutia unde a fost efectuata plata.

Restituirea sumei solicitate se va face in intervalul de 45 de zile de la depunerea cererii, in contul bancar indicat de catre solicitant prin cererea sa de restituire sau la ghiseul unitatii Trezoreriei Statului, in baza notei privind restituirea/rambursarea unor sume.

×