x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 2.000 de noi tichete, disponibile

2.000 de noi tichete, disponibile

de Daniela Ivan    |    13 Oct 2016   •   19:30
2.000 de noi tichete, disponibile
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Programul de înnoire a parcului auto naţional “Rabla” a primit o suplimentare de 12 milioane de lei pentru persoanele fizice. Asta înseamnă că bugetul va ajunge pentru aproximativ 2.000 de noi tichete. Cum acestea sunt disponibile de ieri, cei care vor să-şi dea maşina la casat trebuie să se grăbească având în vedere că în acest an  ritmul de rezervare a fost extrem de alert.

Prima de casare prevăzută în program rămâne de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri. Astfel, este vorba despre un eco-bonus de 750 de lei care poate fi adăugat primei de casare în situaţia în care românii aleg să cumpere o maşină a cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km. De asemenea, un al doilea eco-bonus, în cuantum de 1.500 de lei, va fi acordat în situaţia în care populaţia optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid. Dacă maşina nouă întruneşte ambele criterii, un cetăţean poate beneficia de ambele eco-bonusuri şi astfel să ajungă, cu tot cu prima de casare de bază, la o finanţare de 8.750 de lei, ce va fi suportată de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), din costul maşinii noi.

Succes viral

În acest an, toate cele 13.000 de tichete destinate persoanelor fizice au fost rezervate la nici două săptămâni de la demararea programului. Ulterior, la jumătatea lunii iulie 2016, programul “Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 4.000 de tichete electronice, care s-au epuizat rapid, respectiv 15 pe minut. Pentru acest an, bugetul alocat iniţial celor două axe ale Programului 'Rabla' a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 milioane de lei alocate extensiei 'Rabla Plus', atât pentru achiziţionarea de autovehicule noi electrice şi electrice hibride, cât şi pentru finanţarea reţelei de staţii de încărcare a acestora.

Românii îşi dau maşinile vechi pe autoturisme moderne cu sisteme de propulsie hibride

×