x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 25 de hoteluri sunt în construcţie în România

25 de hoteluri sunt în construcţie în România

14 Ian 2010   •   00:00

Un număr de 42 de proiecte hoteliere au fost anunţate pentru 2010 în România, iar majoritatea se află în stadiul de construcţie şi au o valoare medie a investiţiei de 3-4 milioane de lei, potrivit datelor firmei de monitorizare a pieţei construcţiilor IBC Focus.

Din totalul proiectelor programate pentru acest an, 25 se află în faza de construcţie, nouă sunt în stadiul de proiectare şi opt în amenajare.

Cele mai multe construcţii de hoteluri sunt evaluate în medie la 3-4 milioane de lei (24 de proiecte), altele la peste patru milioane de lei (11 proiecte), iar restul sub un milion de lei (şapte proiecte), arată un raport al IBC Focus, realizat în perioada 2 decembrie-11 ianuarie.

Din totalul proiectelor, în Bucureşti sunt programate pentru construcţie trei unităţi de cazare, restul vizând zona centrală a României (zece proiecte), partea de nord-est şi nord-vest (câte opt proiecte) sau zona de sud-est şi sud-vest (cinci, respectiv trei proiecte).

Potrivit IBC Focus, în 2009 au fost anunţate 305 proiecte hoteliere la nivel naţional.

Din domeniul hoteluri şi relaxare, cele mai multe proiecte au fost anunţate pe segmentul de agrement, unde investitorii au programat anul trecut 823 astfel de proiecte. Acest segment include ştranduri, piscine, săli de sport, centre de relaxare şi spa, restaurante, cafenele, spaţii pentru expoziţii şi conferinţe, precum şi muzee şi teatre.

"Zona de centru a ţării deţine cel mai mare număr de proiecte înregistrate în 2009. Regiunea prezintă cel mai mare potenţial şi pentru 2010, înregistrându-se cele mai multe proiecte de viitor, în stadiul de proiectare, licitaţie şi intenţie", se arată în raport.

Cele mai multe construcţii pe segmentul hoteluri şi relaxare (47%) au vizat investiţii medii de 3-4 milioane de lei, restul fiind construcţii estimate la peste 4 milioane de lei (19%) şi sub un milion de lei (34%).

IBC Focus este specializată în monitorizarea pieţei construcţiilor şi realizează studii cu privire la cele mai active segmente ale sectorului de profil, având o bază de date cu peste 12.000 de şantiere în România.

Mediafax

 


×
Subiecte în articol: redactie