x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3 motive pentru care iubim cumpărăturile online

3 motive pentru care iubim cumpărăturile online

26 Iul 2022   •   13:14
3 motive pentru care iubim cumpărăturile online

Comenzile online au devenit o parte importantă a vieții noastre, acestea aducând cu sine un foarte mare beneficiu dorit de mulți dintre noi: economisirea timpului.

Managementul timpului a devenit un skill pe care l-am dobândit fără a ne da seama, fiind conduși de nevoia de a duce la îndeplinire tot mai multe sarcini zilnice. Ritmul vieții a devenit atât de alert încât pentru a putea finaliza cu succes toate obligațiile zilnice, trebuie să căutăm adesea scurtături pentru a ajunge la rezultatele dorite în timp util.

 

Cumpărarea strictului necesar, a alimentelor, a detergenților și a produselor cosmetice reprezintă o parte semnificativă a bugetului familiei noastre, iar dacă dorim oferte speciale, înseamnă și un timp în plus. Din acest motiv, cumpărăturile online au cunoscut o ascensiune fulminantă în ultimii ani, în special în cei petrecuți în pandemie.

Dacă inițial oamenii au privit cumpărăturile online cu multă reticență, acestea au devenit acum modalitatea preferată pentru mulți dintre noi. Produsele cumpărate online sunt dintre cele mai variate, de la cartuse imprimanta până la mobilier pentru casă. 

 

Iată care sunt 3 dintre cele mai bune motive pentru care iubim cumpărăturile online:

1.Avem acces la magazine care nu sunt în orașul nostru

Acesta a fost unul din principalele motive pentru care shoppingul online a câștigat atât de mulți adepți. Dacă acum marile branduri de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse cosmetice sau mobilă au magazine în toate orașele mari din țară, în urmă cu ceva ani acestea erau extrem de puține. În plus, multe persoane care locuiau în afara orașelor puteau să-și cumpere produsele dorite de la respectivele magazine doar deplasându-se zeci de kilometri. 

 

În prezent, un procent semnificativ din comenzile online este îndreptat către magazine virtuale din afara țării noastre și, uneori, chiar și a continentului.

2.Economisim timp

Cu toții resimțim lipsa timpului și, din acest motiv, suntem mereu în căutarea unor soluții care să ne aducă rezultatele dorite cât mai repede cu putință. Indiferent dacă alegi să faci comandă de mâncare gătită de la restaurantul preferat sau de haine și accesorii, avantajul principal este faptul că nu mai pierzi timpul în trafic. Dacă știi ce-ți dorești, o comandă durează doar câteva momente, iar plata online prin card bancar te scutește de grija banilor pentru plata la livrare. În plus, vizualizând online produsele preferate, putem să citim și părerile celor care le-au cumpărat deja, pentru a ne face o idee clară.

3.Verificăm prețul unui produs la mai multe magazine în doar câteva minute

Cu toții ne dorim să găsim oferte atractive și să economisim cât mai mult, iar această dorință este amplificată mai ales acum, când grijile noastre financiare sunt mai mari decât în general.

 

Cumpărând online, putem verifica prețul produsului dorit la cât mai mulți comercianți, putând analiza modalitățile de plată (în cazul în care dorim să achităm cu un card de cumpărături în rate fără dobândă) și termenele de livrare.

 

Cumpărăturile online au demontat barierele existente din diverse puncte de vedere și fac parte din rutina noastră de ceva timp. Deși apreciem în continuare o consultanță de calitate primită de la reprezentantul de vânzări, căutăm cu mare atenție review-urile lăsate de clienți pe diferite site-uri pentru produsul pe care ni-l dorim.

 

Sursa foto: Shutterstock

×