x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 4 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional din Sibiu

4 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional din Sibiu

20 Aug 2020   •   12:51
4 milioane de lei pentru Aeroportul Internațional din Sibiu

Guvernul va acorda circa patru milioane de lei Aeroportului Internațional din Sibiu pentru a acoperi pierderile provocate de pandemia de coronavirus, transmite Consiliul Judeţean (CJ). 

"O veste foarte bună pentru Aeroportul Internaţional Sibiu care a fost afectat în această perioadă, ca şi celelalte aeroporturi, de criza provocată de pandemie. Această măsura arată încă o dată că Guvernul PNL este receptiv la solicitările din judeţul Sibiu şi mai ales că acţionează cu promptitudine pentru a le rezolva", a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

Suma se ridic la aproximativ 4 milioane de lei și acoperă pierderile economice pe care le-a înregistrat aeroportul în perioada 16 martie - 30 iunie, când traficul aerian a scăzut cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie şi cu 93,15% în luna mai.

CJ Sibiu a aprobat, în luna iulie, un sprijin financiar în valoare de 1,79 milioane de lei pentru susţinerea cheltuielilor non-economice ale aeroportului, respectiv plata salariilor, servicii de pază, servicii de mentenanţă echipamente de securitate, cotizaţia către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

×
Subiecte în articol: aeroport sibiu