x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 47% dintre directorii executivi IT&C estimează că profitabiilitatea își va reveni în acest an

47% dintre directorii executivi IT&C estimează că profitabiilitatea își va reveni în acest an

04 Iun 2021   •   14:06
47% dintre directorii executivi IT&C estimează că profitabiilitatea își va reveni în acest an

Circa 47% dintre directorii executivi care activează în sectorul tehnologiei informației sunt de părere că profitabilitatea își va reveni în acest an, arată studiul EY Technology Global Capital Confidence Barometer (CCB).

Impactul social şi asupra mediului reprezintă elemente importante pentru strategiile pe termen lung ale companiilor din domeniu.

Totodată, în ultimul an au luat avânt activitățile de tranzacționare, fuziunile şi achiziţiile (M&A) ajutând la redresarea companiilor. 

Megatranzacțiile au reprezentat 59% din tranzacțiile la nivel global, iar 16% dintre directorii executivi planifică tranzacţii de impact, cu o valoare de peste 5 miliarde de dolari.

Totuși, optimismul este temperat de gradul de competitivitate tot mai ridicat al pieţei tranzacţiilor şi de impactul tensiunilor geopolitice. Circa 78% dintre directorii executivi preconizează că se va înregistra o concurenţă tot mai mare în procesul de ofertare pentru achiziţionarea de active în următoarele 12 luni, provenind în principal din zona capitalului privat, iar 81% consideră că problemele geopolitice i-au forţat să facă schimbări în privinţa investiţiilor strategice.

Circa 77% dintre respondenţi consideră important ca organizaţiile să vină cu iniţiative bine argumentate privind crearea de valoare pe termen lung, 79% consideră că există un grad tot mai mare de conştientizare a impactului social şi de mediu al companiilor şi 86% că nu este sustenabil să se concentreze exclusiv pe optimizarea profiturilor.

 

×
Subiecte în articol: it&c tehnologia informatiei