x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 50 de milioane de euro pentru Sectorul 1

50 de milioane de euro pentru Sectorul 1

de Daniela Ivan    |    17 Iul 2008   •   00:00
50 de milioane de euro pentru Sectorul 1

Compania Romprest va investi 60 de milioane de euro în acest an, dintre care 50 de milioane de euro numai pentru contractul de salubritate cu Primăria Sectorului 1

Compania Romprest va investi 60 de milioane de euro în acest an, dintre care 50 de milioane de euro numai pentru contractul de salubritate cu Primăria Sectorului 1. "Ne-am revizuit planul de investiţii în urma cîştigării contractului cu Sectorul 1 al Capitalei", a declarat Florin Bolchiş, vicepreşedintele Romprest.


MODERNIZĂRI. Banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea de utilaje de ultimă generaţie, precum maşini certificate Euro 4 sau Euro 5, introducerea mai multor aspiratoare stradale pentru arterele principale menite să îndepărteze praful, achiziţionarea de măturători şi autocompactoare de talie mică. O altă parte din bani se vor duce într-o staţie de sortare şi compost de ultimă generaţie, precum şi în demararea investiţiei într-o staţie de incinerare a deşeurilor pe care compania vrea să o construiască. Romprest va distribui populaţiei şi asociaţiilor de locatari din Sectorul 1 circa 80.000 de pubele de gunoi şi va introduce 15.000 de coşuri de gunoi pe străzile din sector. Contractul Romprest cu Primăria Sectorului 1 a intrat în vigoare la 1 iulie şi prevede că serviciile de salubritate vor fi asigurate gratuit pentru populaţia Sectorului 1, fiind plătite de primărie, şi contra cost agenţilor economici. Romprest Service, care asigură servicii de curăţenie, salubritate, pază şi securitate, dar şi construcţii şi întreţinerea drumurilor, a înregistrat în primul semestru al acestui an o cifră de afaceri dublă faţă de perioada similară a anului trecut, în primul rînd datorită încheierii unor contracte pentru realizarea infrastructurii rutiere, a declarat Florin Bolchiş.

 
MENTALITATE. Compania va demara din toamnă un program de educaţie în şcolile din Sectorul 1 pentru a explica elevilor din clasele I-VIII că este datoria fiecăruia să menţină curăţenia din oraş. "Putem să investim zeci de milioane de euro în cele mai performante utilaje, niciodată nu vom ajunge la nivelul capitalelor din vest fără schimbarea mentalităţii", a explicat Florin Bolchiş. El a mai precizat că Romprest pune accent pe o colectare selectivă a deşeurilor şi din acest motiv va distribui două tipuri de pubele, pentru deşeurile biodegradabile şi nondegradabile şi roagă cetăţenii să arunce deşeurile corespunzător fiecărei categorii.

×
Subiecte în articol: economic