x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 57 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor către mănăstirile din Tulcea

57 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor către mănăstirile din Tulcea

31 Aug 2010   •   00:00

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea vrea să reabiliteze, cu fonduri europene, drumurile către mănăstirile din judeţ, pentru valorificarea turistică a acestor obiective, proiectul având o valoare estimativă de 57,8 milioane de lei, fără TVA.



"Este un proiect de valorificare a mănăstirilor Saon, Cocoş şi Celic Dere, din Tulcea, prin reabilitarea a 40 de kilometri de drumuri judeţene şi naţionale care asigură accesul la aceste obiective. Mănăstirile sunt vizitate destul de des de turişti, atât români, cât şi străini, în special cei care aleg trasee religioase în România", a declarat agenţiei Mediafax vicepreşedintele CJ Tulcea Ioan Boieru.

El a adăugat că anual aproape 25.000 de turişti vizitează mănăstirile tulcene, în acest an fiind înregistrată o scădere, pe fondul crizei şi al inundaţiilor din zonă.

CJ Tulcea va organiza în noiembrie o licitaţie publică pentru a desemna firma care se va ocupa de lucrările de reabilitare a drumurilor, acestea urmând să se desfăşoare pe o perioadă de 12 luni.

Firmele interesate trebuie să depună o garanţie de participare de 1,1 milioane de lei şi una de bună execuţie de 7% din valoarea contractului, potrivit unui anunţ al instituţiei.

Termenul-limită pentru depunerea documentelor este 15 octombrie.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Tulcea, lucrările ar putea începe în decembrie dacă nu vor fi înregistrate contestaţii după licitaţie.

×
Subiecte în articol: economic