x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 6 companii pentru 2 reactoare

6 companii pentru 2 reactoare

26 Oct 2007   •   00:00

Şase companii au depus pănă astăzi, ora 16:00, ofertele angajante pentru realizarea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă faţă de 37, căte au ridicat documentaţia de intocmire a ofertelor şi proiectul actului de asociere a investitorilor.

Şase companii au depus pănă astăzi, ora 16:00, ofertele angajante pentru realizarea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă faţă de 37, căte au ridicat documentaţia de intocmire a ofertelor şi proiectul actului de asociere a investitorilor. Acestea sunt Electrabel din Belgia, Enel din Italia, compania spaniolă Iberdrola, cehii de la CEZ, RWE din Germania, singurul producător romăn care a depus ofertă fiind Arcelor Mittal.

Procesul de selecţie a investitorilor pentru finalizarea proiectului "Centrala Nuclear Electrică Cernavodă Unităţile 3 şi 4" va continua prin etapa de analiză a ofertelor primite de către Comisia de negociere, urmănd ca pănă la finele lunii noiembrie să se comunice rezultatul selecţiei.

Reactoarele 3 şi 4 vor avea o capacitate instalată de 706 MW fiecare şi vor intra in funcţiune in anii 2014 şi respectiv 2015. Valoarea totală a investiţiilor necesare este estimată la 2,4-2,6 miliarde de euro. Nuclearelectrica va participa cu activele din teren şi va fi operatorul noilor unităţi.

×
Subiecte în articol: economic