x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 70.000 de bugetari disponibilizaţi anul acesta

70.000 de bugetari disponibilizaţi anul acesta

10 Mai 2010   •   00:00

Guvernul s-a angajat să limiteze până la începutul anului viitor personalul din sectorul public la 1,29 milioane de salariaţi, ceea ce reprezintă disponibilizarea a 70.000 de bugetari, reiese din datele prezentate în scrisoarea suplimentară de intenţie la acordul cu FMI, prezentate de Mediafax.

"Vom limita totodată fondul de salarii în 2011 la 39 de miliarde de lei şi vom stabili o limită de 1,29 milioane total angajaţi în sectorul public la începutul anului 2011. Pentru a încuraja disciplina bugetară, ierarhizarea după activităţi a proiectelor şi sporirea eficienţei, Ministerul Finanţelor va transmite limite orientative de cheltuieli ordonatorilor primari de credite, în procesul de elaborare a strategiei fiscale", se arată în scrisoarea suplimentară convenită de autorităţile române şi misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Potrivit ultimelor date prezentate de Guvern, la finele lunii martie numărul de personal în sectorul public s-a ridicat la 1,36 milioane de angajaţi, cu 36.000 de salariaţi mai puţin decât în decembrie 2008.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. România a atras deja împrumuturi de aproximativ 11,5 miliarde euro.

×
Subiecte în articol: guvern redactie FMI disponibilizare