x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A fost ales consultantul pentru listarea Romtelecom

A fost ales consultantul pentru listarea Romtelecom

de Cristian Ionita    |    06 Ian 2006   •   00:00
A fost ales consultantul pentru listarea Romtelecom

Ministerul Comunicatiilor a selectat Credit Swiss First Boston (CSFB) drept consultant pentru listarea la bursa a Romtelecom si vanzarea pachetului de actiuni (44,99%) detinut de statul roman.

"Speram ca in cel mai scurt timp contractul de prestari servicii financiare cu banca internationala de investitii Credit Suisse First Boston (CSFB), consultantul selectat de MCTI, sa fie aprobat si semnat, astfel incat pana la jumatatea anului sa putem lansa oferta publica initiala", a declarat ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy (foto).

MCTI isi propune ca listarea primului pachet de actiuni RomTelecom sa aiba loc atat la Bursa de Valori Bucuresti, cat si pe piata de capital internationala, a adaugat Nagy.

Statul roman are in vedere vanzarea de certificate de detinere de actiuni (Global Depository Receipts - GDR) RomTelecom pe bursa londoneza, compania urmand sa fie evaluata la maximum doua miliarde de dolari in momentul listarii, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Mediafax.

OFERTE. La inceputul lunii noiembrie 2005, MCTI a primit noua oferte pentru furnizarea de servicii de consultanta financiara. Ofertele au fost depuse de consortiile CA-IB, Goldman Sachs, ABN-AMRO si Rotschild; Citibank, EFG Eurobank si Ergasias; Credit Swiss First Boston (CSBF) si IEBA Trust; Deutsche Bank, BRD Securities si Alpha Finance; HSBC, BCR Securities si Dresdener Kleinwort Wasserstein; JP Morgan, RAEF, Intercapital Invest si Linklaters; Merrill Lynch si BT Securities; Morgan Stanley si Raiffeisen Bank; UBS, ING Securities si CET.

Actionarul majoritar al RomTelecom este grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine, din anul 2003, 54,01% din actiunile companiei. In primele noua luni ale anului 2005, operatorul a raportat un profit net de 232,6 milioane de euro, in timp ce veniturile operationale au atins 690,7 milioane de euro. (Cristian Ionita)
×
Subiecte în articol: economic