x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Abonamentul la gaze ar putea fi anulat

Abonamentul la gaze ar putea fi anulat

20 Mai 2005   •   00:00

Introducerea abonamentului la gaze a aprins spiritele in societatea romaneasca. Abia dupa ce sindicalistii, patronii si asociatiile de locatari au criticat dur initiativa, febra i-a ajuns si pe politicienii de la Putere si Opozitie, care s-au acuzat unii pe altii pentru nefericita idee.

Liderul PD, Emil Boc, spune ca decizia a fost luata de Guvernul Nastase, in timp ce fostul secretar general al Guvernului, Eugen Bejinariu, neaga, afirmand ca Guvernul din care a facut parte nu a fost de acord cu acest abonament.

ANULARE. In replica, cativa parlamentari din actuala Putere au initiat un proiect de lege pentru anularea acestui abonament. Printre ei sunt: Eugen Bejinariu (PSD), Emil Boc, si alti trei reprezentanti ai coalitiei majoritare - Radu Berceanu (PD), fost ministru al Industriilor, Mihai Antonie (PNL), fost director general al Distrigaz Nord, si Gyorgy Frunda (UDMR).

RESPINGERE. Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a cerut populatiei sa nu semneze noile contracte cu Distrigaz, ce prevad introducerea unor abonamente. "Cred ca facturile care vin trebuie platite, dar nu trebuie semnate noile contracte ale Distrigaz. Stiu ca se fac presiuni pentru semnarea acestora, insa eu va spun, ca jurist, ca nu va pot taia gazul", a declarat Frunda.

La randul sau, presedintele PD, Emil Boc, a solicitat Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) si Guvernului sa reanalizeze masura introducerii, incepand de luna trecuta, a "abonamentului" lunar pentru consumul de gaze naturale.

TARICEANU O TINE PE A LUI. Numai premierul Calin Popescu Tariceanu spune ca introducerea abonamentului la gaze va usura situatia populatiei pe perioada iernii, cand se inregistreaza un consum mai ridicat. "Alinierea tarifelor la produsele energetice inseamna majorarea preturilor. Normal ca orice majorare creeaza nemultumiri. Sper, prin acest sistem, sa putem usura sarcina care apasa pe consumator in timpul iernii, cand sunt consumuri mai mari, si ca, in final, aceasta crestere sa fie mai usor de suportat", a spus Tariceanu.

×
Subiecte în articol: economic