x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Accidentul de la mina Jilț Sud. Conducerea CE Oltenia a fost demisă

Accidentul de la mina Jilț Sud. Conducerea CE Oltenia a fost demisă

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   11:50
Accidentul de la mina Jilț Sud. Conducerea CE Oltenia a fost demisă
Sursa foto: antena3CNN

Președintele Consiliului Director al CE Oltenia, Daniel Burlan, și un membru al conducerii, Marius Negru, au fost demiși de Consiliul de Supraveghere.

Deocamdată nu a fost numit un director general al complexului energetic. Anterior, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut demisia lor, însă aceștia au refuzat. 

Demnitarul a acuzat că protecția muncii în CE Oltenia este foar formală și a cerut schimbarea directorului de achiziții și coordonatorului pentru protecția muncii, după răsturnarea mașinii care transporta minerii în subteran, accident soldat cu moarte a 3 persoane și rănirea altor 7 mineri.

"Raportul preliminar va fi trimis CE Oltenia. Practic, responsabilităţile în cadrul tragediei de la Jilţ Sud sunt în curs de anchetare. Noi nu facem anchetare penală. Vreau să subliniez această diferenţa între această anchetă penală şi administrativă. 

În urma raportului preliminar aş vrea să vă prezint concluziile. Voi solicita Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia eliberarea din funcţie a directorului general, respectiv a domnului Daniel Burlan şi Marius Negru.

Punerea în pericol a vieţilor unor angajaţi este inacceptabilă. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la CE Oltenia şi folosirea unor maşini vechi de 40 de ani este inadmisibilă. Gradul de uzură este conform duratei", a explicat ministrul. 

×