x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acordul cu FMI: România a îndeplinit 4 din cele 15 obiective asumate

Acordul cu FMI: România a îndeplinit 4 din cele 15 obiective asumate

25 Apr 2012   •   11:11
Acordul cu FMI: România a îndeplinit 4 din cele 15 obiective asumate

Guvernul si-a asumat indeplinirea a 15 obiective in scrisoarea de intentie inaintata catre Washington la sfarsitul ultimei misiunii a Fondului Monetar International, dar dintre acestea numai 4 au fost indeplinite pana la finalul lunii aprilie, data la care trebuiau finalizate toate punctele.

Obiectivele indeplinite sunt vanzarea unui pachet de actiuni de 15% de la Transelectrica si selectarea unor intermediari pentru ofertele Romgaz, respectiv vanzarea a 15% din actiuni, Hidroelectrica, 10% din actiuni si Tarom, 20% din actiuni.

Obiectivele neindeplinite includ vanzarea integrala a companiilor Oltchim si Cupru Min, ofertele publice secundare pentru Transgaz (15% din actiuni), selectarea intermediarilor la Posta Romana pentru vanzarea unui pachet minoritar de actiuni, selectarea intermediarilor la Electro Serv, respectiv vanzarea unui pachet minoritar, privatizarea Electrica Serv, listarea a 10% din Nuclearelectrica, privatizarea Electrica Furnizare si privatizarea CFR Marfa.

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Bode, a declarat recent ca in ceea ce priveste perioada potrivita pentru listarile la bursa a pachetelor de actiuni ale companiilor din energie, autoritatile vor discuta cu FMI. "Vom rediscuta cu FMI lista companiilor ce urmeaza sa listeze actiuni", a spus Bode.


×