x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acţionarii BRD au aprobat schimbarea lui Guy Poupet de la conducerea băncii şi emisiuni de obligaţiuni în valoare de 3 miliarde de euro

Acţionarii BRD au aprobat schimbarea lui Guy Poupet de la conducerea băncii şi emisiuni de obligaţiuni în valoare de 3 miliarde de euro

de Daniel Ionaşcu    |    26 Apr 2012   •   16:25
Acţionarii BRD au aprobat schimbarea lui Guy Poupet de la conducerea băncii şi emisiuni de obligaţiuni în valoare de 3 miliarde de euro

Actionarii BRD au aprobat numirea in functia de administrator a lui Alexandre Paul Maymat, incepand cu 1 mai, acesta urmand sa preia conducerea bancii de la Guy Poupet.

Maymat va ocupa de la 1 mai pozitia de presedinte-director general, ca urmare a renuntarii la mandat a lui Guy Poupet. "Numirea domnului Alexandre Maymat este sub conditia obtinerii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei, conform dispozitiilor legale in vigoare", se arata intr-un comunicat al bancii.
Actionarii au aprobat si un program de emitere a unor obligatiuni de catre BRD pe piata locala si internationala de capital, in perioada 2012 - 2015, in valoare de cel mult 3 miliarde euro.

De asemenea, au fost votate distribuirea de dividende si bugetul pentru 2012.
Valoare cumulata a dividendelor este de 116,3 milioane lei (26,6 milioane euro) si reprezinta 25% din profitul net din 2011, de 465,2 milioane lei (109,7 milioane euro).

Se preconizeaza scaderea provizioanelor pentru credite neperformante
Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, profitul brut operational este estimat sa creasca cu aproximativ 5- 6%, de la 1,8 miliarde lei la aproximativ 1,9 miliarde lei, conform standardelor internationale de raportare financiara. Din 2012, toate bancile utilizeaza standardele IFRS.

Depozitele ar urma sa avanseze cu 6-7%, la 32,2 - 32,5 miliarde lei, iar soldul creditelor este preconizat sa urce cu 4-5%, la 35,71 miliarde lei - 36 miliarde lei.
BRD anticipeaza ca provizioanele pentru credite neperformante vor scadea in acest an. Banca a constituit anul trecut provizioane de 1,25 miliarde lei.

Actionarul majoritar al BRD este grupul francez Societe Generale, cu 59% din actiuni. In actionariat se regasesc si cele cinci SIF-uri. BRD este listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

×
Subiecte în articol: BRD