x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adio, datorii!

Adio, datorii!

de Florina Zainescu    |    12 Dec 2005   •   00:00
Adio, datorii!

Ministerul Finantelor cauta o modalitate prin care sa anuleze datoriile istorice pe care unele companii de stat le au la buget, a declarat Sebastian Vladescu, ministrul de resort.
El a admis ca majorarea capitalului social al Companiei de Infrastructura Feroviara ceruta de Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, reprezinta o solutie viabila, mai ales ca respectivele datorii nu pot fi recuperate din cauza lipsei de performanta a societatii. "Este singurul model de procedura la care lucram in acest moment. Analizam situatia cu expertii Consiliului Concurentei si ai Comunitatii Europene pentru a stabili daca masura poate fi considerata sau nu ajutor de stat", a precizat Vladescu. El a tinut insa sa sublinieze ca o astfel de procedura este acceptata si in Comunitatea Europeana ca o metoda de anulare a arieratelor.

CURATENIE. Pe lista scutitilor s-ar putea regasi insa si alte "gauri negre", mai ales ca nu putine sunt companiile care au acumulat datorii de-a lungul anilor. "Cel mai bun exemplu este Termoelectrica, care in momentul de fata, dupa diversele proceduri de restructurare, a ajuns sa aiba doar patru termocentrale si un arierat de peste 1,1 miliarde de euro", a spus Vladescu.

Insa stergerea datoriilor istorice este si o miscare de imagine binevenita, considera premierul Calin Popescu Tariceanu.

×
Subiecte în articol: economic