x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Aeroportul Otopeni va fi modernizat de CNAB cu 100 de milioane de euro

Aeroportul Otopeni va fi modernizat de CNAB cu 100 de milioane de euro

31 Aug 2010   •   00:00

Creditul va fi contractat pe o perioadă de zece ani, pentru a finanţa lucrările de modernizare a Aeroportului Henri Coandă Otopeni incluse în faza a treia de dezvoltare.



Proiectele de investiţii includ extindere Finger până la 14 burdufuri, conexiune cu cele două terminale, inclusiv realizarea fluxurilor Schengen (59,25 milioane de euro), extindere Aerogară Plecări Internaţionale şi Schengen (19.600 de metri pătraţi), lucrări conexe de sistematizare exterioară latura estică, drumuri acces (5.000 de metri pătraţi) şi utilităţi (67,26 milioane de euro) şi extindere Aerogară Sosiri Internaţionale şi Schengen (2.500 de metri pătraţi şi o valoarea estimativă de 4,15 milioane de euro).

Tragerea creditului se va realiza succesiv până la 31 decembrie 2012, în funcţie de necesităţi, pe baza unui scadenţar estimativ.

Perioada de graţie este de doi ani de la data primei trageri, iar rambursarea creditului se va face în opt ani, calculată din ziua imediat următoare perioadei de graţie.

Modul de rambursare este prin rate semestriale egale, după perioada de graţie.

CNAB a comunicat la începutul lunii august la solicitarea Mediafax că decizia Guvernului de a majora cota din profit vărsată la buget de companiile de stat de la 50% la 90% va creşte nevoia de finanţare prin credite a companiei.

Compania aşteaptă ofertele băncilor până la 20 octombrie 2010.

×
Subiecte în articol: economic