ECONOMIC
Numarul pachetelor expediate prin firmele de curierat s-a dublat.
La final de an, si nu numai, romanii stau la coada pentru a-si ridica coletele cu dulciuri si cadouri de la cunostintele din strainatate. Cifra de afaceri a firmelor de curierat este in crestere.
ELENA STAN
PROFIT. De Sarbatori, numarul transporturilor firmelor de curierat se dubleaza
|
AGLOMERATIE. "Acum, in perioada Sarbatorilor, este mai aglomerat ca de obicei, si e ceva firesc. Avem curse zilnic, insa volumul de marfa difera", a spus Valentin Ciobanu de la AloCurier. Simona Ivan, de la Cargus, spune: "S-au dublat cursele ce vin din strainatate. In general, asta este perioada cea mai buna din an, pentru ca romanii plecati peste granita fac multe cadouri celor dragi".
Firmele de curierat ofera garantii pentru coletele pe care le transporta la cererea clientilor. Cei care apeleaza la firmele de curierat international rapid (24 de ore) sau accelerat (48 de ore) au posibilitatea de a urmari in permanenta pachetul prin intermediul internetului. Clientul are obligatia de a declara firmei ce contine pachetul pe care urmeaza sa il trimita in tara, semnand o declaratie in acest sens. Acest lucru se face pentru a preveni neplacerile de la vama cu privire la marfurile cu regim restrictionat in transportul in trafic international (bani, substante halucinogene, cadavre, obiecte de arta etc). Agentiile percep taxe si pentru returnarea coletului, in cazul in care destinatarul nu este prezent pentru a ridica coletul, precum si pentru livrarea de tip "usa in usa".
Citește pe Antena3.ro
STATISTICI
|
Numarul pachetelor transmise international prin serviciul de curierat rapid (EMS al postelor) a crescut anul trecut cu 6% pana la 34,7 milioane. Cea mai mare crestere a curieratului rapid s-a inregistrat in tarile arabe, 22%, potrivit raportului "Piata Postala 2004: analiza si prezentare". Pana in 2008 se asteapta cresteri ale volumelor de trimiteri internationale in urmatoarele regiuni: Africa - 1,3%, America Latina si zona Caraibelor - 3%, Asia - 3%, Europa - 1,4%, tarile arabe - 2,6%, si tarile industrializate - 0,6%.
|