x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultorii polonezi, GRAV afectați de importurile de cereale din Ucraina. Proteste de amploare la frontieră

Agricultorii polonezi, GRAV afectați de importurile de cereale din Ucraina. Proteste de amploare la frontieră

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   15:45
Agricultorii polonezi, GRAV afectați de importurile de cereale din Ucraina. Proteste de amploare la frontieră
Sursa foto: Hepta

Agricultorii polonezi au protestat, joi, la frontiera cu Ucraina împotriva importurilor de cereale din Ucraina, scrie EFE.

Manifestanții au blocat tranzitul camioanelor din Ucraina la trei puncte de frontieră, precum și descărcarea acestora în docuri. Ei acuză că le provoacă pierderi și, mai mult, produsele din țara vecină sunt de "calitate slabă ". La vama Dorohusk circa 300 de oameni au protestat pentru a atrage atenția autorităților asupra "lipsei controalelor de calitate" ale autorităților deoarece "produsele ucrainene sunt exportate conform unor reglementări diferite" față de cele poloneze.

Reprezentanții agricultorilor polonezi spun că mărfurile ucrainene "nu au densitatea şi nici calitatea" impuse producătorilor locali şi cer  efectuarea de controale la punctele de recepţie a cerealelor.
Deputatul Partidului Agrar Polonez, Jaroslaw Rzepa, a avertizat că circa 2,5 milioane de tone de cereale poloneze sunt înmagazinate fără a fi vândute din cauza intrării libere a celor din Ucraina, fapt ce a dus la scăderera dramatică a prețurilor. 

UE a decis suspendarea timp de un an a taxelor vamale și cotelor maxime de export pentru cerealele din Ucraina, după invazia rusă în această țară. 

 

×