x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultura nu intra in UE

Agricultura nu intra in UE

26 Apr 2005   •   00:00

Romania are nevoie de reforme in agricultura pentru a putea face fata mediului competitiv de pe piata europeana, considera o serie de analisti din domeniu.

Analiza arata ca autoritatile de la Bucuresti trebuie sa duca o campanie sustinuta pentru a unifica terenurile agricole faramitate si pentru a sprijini milioane de agricultori sa se califice pentru subventiile acordate de Bruxelles.

Oficialii de la Bruxelles descurajeaza acordarea subventiilor pentru agricultura de subzistenta deoarece are in vedere sprijinirea fermelor de dimensiuni medii. "Daca lucrezi numai doua hectare de pamant nu vei obtine nici un profit si nu vei supravietui ca fermier in Uniunea Europeana", considera Roxana Chivu, de la casa de comert cu cereale Dimitriaki.

Pana acum, autoritatile au recurs la subventii de stat pentru a atrage electoratul sarac din zonele rurale. "Mesajul meu catre agricultori este ca nu trebuie sa-si mai faramiteze terenurile", a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. (Eugenia Mihalcea)

×
Subiecte în articol: economic