x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Airbus Helicopters România a livrat Ucrainei 5 elicoptere H225 modernizate

Airbus Helicopters România a livrat Ucrainei 5 elicoptere H225 modernizate

14 Dec 2021   •   09:09
Airbus Helicopters România a livrat Ucrainei 5 elicoptere H225 modernizate

Compania Airbus Helicopters România a livrat Ministerului de Interne al Ucrainei  cinci elicoptere H225 modernizate. Ceremonia de acceptare s-a desfășurat la Ghimbav.

Acestea sunt destinate misiunilor de căutare şi salvare în condiţii dificile, intervenţii aeriene în urgențe medicale, stingerea incendiilor, misiuni ale forţelor de ordine şi transport tactic.

Airbus Helicopters şi Ministerul de Interne al Ucrainei au semnat un contract în 2018 pentru modificarea a 21 de elicoptere de tip H225 din configuraţia offshore în configuraţie de căutare şi salvare, transport tactic. 

Procedurile de modificare au început în 2019 la Ghimbav pentru 15 elicoptere din 21 de aeronave contractate. Aceasta înseamnă inspecţii pentru repunerea în stare şi încorporarea de echipamente speciale precum EOS, faruri de căutare, dispozitiv Bambi de aruncare a apei şi echipamente EMS.
"Proiectul H225 a fost unul dintre cele mai complexe pe care le-am avut în ceea ce priveşte lucrările efectuate, dar şi numărul de elicoptere alocate. Am avut o echipă dedicată, colegi români şi francezi făcând tot posibilul pentru a asigura servicii de înaltă calitate şi suntem foarte mândri că am livrat aeronavele la timp", a spus Georges Durdilly, director general Airbus Helicopters România.

Modelul Airbus H225 este cea mai recentă versiune din familia Super Puma, cu 5,8 milioane de ore de zbor în timpul operaţiunilor din întreaga lume, în condiţii severe de gheaţă şi medii maritime provocatoare. Pilotul automat oferă precizie, stabilitate, protecţie a anvelopei de zbor şi asistenţă pentru pilot, moduri superioare dedicate de căutare şi salvare.
Modelul H225 şi versiunea militară H225M au fost selectate şi operate de 20 de ţări pentru misiuni de căutare şi salvare.

 

×
Subiecte în articol: airbus elicoptere ucraina