Compania aeronautică europeană Airbus ar putea avea probleme din cauza
crizei economice mondiale. Deja unii operatori aerieni au anunţat că
iau în calcul posibilitatea unei amânări a investiţiilor în noi
aeronave. Astfel, Aeroflot, cel mai mare transportator din Rusia a
dezvăluit că ar putea revizui contractul cu Airbus, ce viza
achiziţionarea de noi avioane de linie, scrie AFP.
Compania aeronautică europeană Airbus ar putea avea probleme din cauza crizei economice mondiale. Deja unii operatori aerieni au anunţat că iau în calcul posibilitatea unei amânări a investiţiilor în noi aeronave. Astfel, Aeroflot, cel mai mare transportator din Rusia a dezvăluit că ar putea revizui contractul cu Airbus, ce viza achiziţionarea de noi avioane de linie, scrie AFP.
Astfel, directorul companiei ruse, Valeri Okulov, cumpărarea noilor aeronave comandate, în special Airbus 320-330 este pusă la îndoială, în caz că actualele condiţii de creditare se înrăutăţesc.
Aeroflot şi Airbus au semnat un contract pentru cinci A321 în iulie 2008, la târgul aeronautic Farnborough. Acum un an, companiile s-au înţeles pentru livrarea către Rusia a 22 de avioane A350.
De altfel, în luna septembrie, societatea europeană a primit cu 79% mai puţine comenzi, faţă de acceaşi perioadă a anului trecut. Doar 29 de avioane au fost cerute de transportatorii aerieni luna trecut (141 în septembrie 2007). De la începutul anului până la 30 septembrie, căderea în comenzi a fost de 13 procente pană la 737 unităţi, remarcă LA Times.
Totuşi, există şi o veste bună pentru compania franceză. Franţa a obţinut acordul Comisiei Europene pentru a acorda un ajutor de stat în valoare de 63,6 milioane de Euro companiei Airbus France pentru cerecetare şi dezvoltare a materialelor compozite.
"Mă bucur să aprob ajutorul pentru cerectare şi invenţii ce vor implica un progres semnificativ şi rapid în câteva domenii cheie ale industriei europene", a delcrarat comisarul european pentru Concurenţă, Neelie Kroes, citat de Reuters.
DEFI Composite, ce adună 46 de parteneri, doreşte să dezvolte şi testeze producţia unor componente din materiale compozite din fibră de carbon. Programul în valoare de 137 de milioane de euro va dura patru ani.
www.antena3.ro
Citește pe Antena3.ro