x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ajutor pentru antreprenor. Cum se mută o firmă bucureșteană mai ușor în alt sediu

Ajutor pentru antreprenor. Cum se mută o firmă bucureșteană mai ușor în alt sediu

29 Iul 2019   •   07:00
Ajutor pentru antreprenor. Cum se mută o firmă bucureșteană mai ușor în alt sediu

În primii ani de viață ai unei afaceri, schimbările sunt importante și chiar benefice. Schimbarea sediului survine ca urmare a unei evoluții pozitive și a unei dezvoltări. Deoarece patrimoniul material al companiei este valoros chiar și în situația în care cuprinde exclusiv mobilierul de birou, e important să se apeleze la o firma de mutari, care să îl protejeze.

 

 

Motivația din spatele mutării sediului firmei

Unele organizații dezvoltă o hartă interactivă a antreprenoriatului din România, hartă la modul figurat. În Capitală, harta poate fi folosită la modul propriu pentru a gândi locația aproximativă a noului sediu al firmei. Dacă în unele zone, chiriile la apartamentele folosite în scop de business sau la spațiile din clădirile de birouri sunt mai mici, spațiile de birouri din zonele cunoscute de business (Victoriei, Aurel Vlaicu - Floreasca, Pipera) sunt mult mai mari.

 

Totuși, există destule semnale care arată că firmele mici se orientează către locuri noi, mai bune din orice punct de vedere, pentru ca noul loc de muncă al angajaților să fie accesibil cu mijloacele de transport în comun, să fie accesibil pentru furnizori și clienții B2B și primitor pentru toată lumea: modern, spațios, bine compartimentat sau open space.

 

Un sediu trebuie să aibă personalitate proprie. Trebuie personalizat, cu tot mobilierul și toate lucrurile pe care o mutare în alt loc din București le poate aduce. Aici sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare.

 

 

O firmă de mutări eliberează stresul relocării

Resursele implicate într-o astfel de mutare sunt foarte multe. Întreg colectivul, de la vlădică la opincă, se vor vedea nevoiți să strângă documente, materiale de birotică, caserole, căni, cutii, electrocasnice din bucătărie; baia trebuie golită de polițele adăugate de firmă cu tot ce se află pe ele.

 

Dar unde să fie puse? Există destule cutii? Destui saci? Cine să protejeze sticlăria, suprafețele vitrate, cu ce folie? Are cineva folie cu bule pe acasă, cartoane, păturici? Cu toate acestea și cu personal vânjos și îndemânatic vine SprintMove Company, ca să se ocupe chiar de mai multe lucruri:

 

  • - organizarea lucrurilor și mobilei mult mai bine decât s-ar face în mod obișnuit;
  • - manipularea precisă și cu atenție a lucrurilor și așezarea cu grijă în autospecială;
  • mutare in Bucuresti în timp scurt prin transportul rapid și sigur;
  • - așezarea, poziționarea, fixarea pieselor de mobilier și a cutiilor, în mare parte.

 

În cazul în care schimbarea sediului firmei se va obține în regie proprie, tot greul va cădea pe angajați, iar ca să accepte efortul fizic și deturnarea activității de zi cu zi, trebuie recompensați fie cu zile libere, fie cu o primă, fie cu un program mai lejer sau mai scurt de lucru pentru o perioadă.

 

Punând încă puțin peste aceste costuri, se ajunge exact la onorariul pe care o firmă de mutări precum SprintMove o cere pentru serviciile sale. Având în vedere această informație, merită ca operațiunea să se realizeze prin forțe proprii sau să se externalizeze proiectul către profesioniști asumați și dotați cu materiale rezistente și resurse umane competente? Desigur, a doua variantă este cea indicată de toți antreprenorii care au încercat-o.  

 

Un antreprenor care nu se încăpățânează și care cere un astfel de ajutor este câștigat din toate punctele de vedere atunci când își mută compania la altă adresă. Atunci când face această mutare astfel, cu siguranță va fi de bun augur!

 

×