x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Alecu Racoviceanu, Gardianul: Licitaţie cu dedicaţie

Alecu Racoviceanu, Gardianul: Licitaţie cu dedicaţie

11 Aug 2009   •   00:00

Alecu Racoviceanu, directorul ziarului "Gardianul" a susţinut în faţa Comisiei de anchetă asupra activităţii Ministerului Turismului că această insituţie a simulat organizarea licitaţiei privind achiziţia serviciilor de publicitate internaţională în urma căreia s-au încheiat contractele de publicitate pe Eurosport şi CNN.

Racoviceanu a afirmat că "Gardianul" a atras atenţia asupra contractelor de publicitate încheiate de Ministerul Turismului pe canalele de televiziune Eurosport şi CNN, arătând că ministerul a încălcat ordonanţa de urgenţă 34/2006 prin faptul că a evidenţiat foarte exact posturile care ar trebui să primească publicitatea.

"Ministerul încalcă mai multe reglementări stabilite în ordonanţa 34/2006, indicând posturile care trebuie să primească publicitatea şi a ales doar intermediarul. În caietul de sarcini era European Marketin & Media Survey" a spus Racoviceanu. Directorul a adăugat că era discutabilă alocarea banilor pe Eurosport deoarece EMS făcuse studii pe 2008 dar nu avea un raport de audienţă. Racoviceanu a mai spus că pe 3 iulie, ministerul a revenit şi a modificat din nou caietul de sarcini, cerând contract cu posturile respective.

Pe 5 iunie, ministerul Turismului a spus că ţara noastră beneficiază de reclamă gratuită pe Eurosport la Roland Garos, ceea ce noi am considerat ca un precursor al adevăratului program a completat directorul Gardianul.

Racoviceanu a precizat că firma Amaliei Năstase, soţia lui Ilie Năstase, a emis o factură pro forma datată în luna martie, de 167.000 de euro, pentru promovarea evenimentelor de la Roland Garos. Totuşi suma bugetată a fost de 88.000 de euro, din care s-au cheltuit 66.000 de euro. Racoviceanu a mai spus că atribuirea publicităţii din campaniei "Romania- Land of Choice" pe CNN se face prin doi intermediari.

×
Subiecte în articol: externe