x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Analiza Sfin: Asiguratorii mizează pe revenirea burselor

Analiza Sfin: Asiguratorii mizează pe revenirea burselor

20 Mai 2008   •   00:00

De la începutul anului, multe dintre fondurile de investiţii asociate poliţelor unit-linked subscrise de asiguratorii români au suferit de pe urma corecţiilor bursiere.

De la începutul anului, multe dintre fondurile de investiţii asociate poliţelor unit-linked subscrise de asiguratorii români au suferit de pe urma corecţiilor bursiere. În 2008, principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au cunoscut scăderi importante. Unda de şoc indusă de criza financiară mondială s-a resimţit şi în randamentele fondurilor de investiţii ataşate poliţelor de asi­gurare de viaţă cu componentă investiţională (unit-linked) de pe piaţa românească.

 
VREMEA INVESTIŢIILOR. Cum era şi firesc, cele mai mari scăderi au fost înregis­trate de fondurile cu expuneri masive pe ac­ţiuni. Deşi e greu de spus cît de curînd vor re­veni pe plus pieţele de capital, pentru asiguratori pare a fi momentul intrării la cum­pă­ra­re, datorită ieftinirii acţiunilor, mai ales că pro­dusele unit-linked au maturităţi mari, care pot atinge şi 20 de ani. Asiguratorii ro­mâni au subscris, anul trecut, poliţe unit-linked în valoare de circa 488 de milioane de lei (146,5 milioane de euro), în creştere reală cu 24% faţă de 2006, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Pe pia­ţa asi­gu­rărilor unit-linked sînt prezente com­pa­ni­i­le AIG Life, Allianz-Ţiriac, Aviva, Ge­nerali, ING Asigurări de Viaţă, Interameri­can şi KD Life. Cum îşi împart piaţa asi­gu­rătorii citiţi pe larg în revista Săptămâna Financiară.

×
Subiecte în articol: economic