x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ancheta Sfin - Ultimul "ospat" la Protocolul de Stat

Ancheta Sfin - Ultimul "ospat" la Protocolul de Stat

26 Feb 2007   •   00:00
Ancheta Sfin - Ultimul "ospat" la Protocolul de Stat

Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" da ultimul tun prin vanzarea discriminatorie a unor imobile dupa ce in prealabil alti chiriasi au cumparat la pret de blugi apartamente in zone centrale ale Capitalei.

Regia Autonoma "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" da ultimul tun prin vanzarea discriminatorie a unor imobile dupa ce in prealabil alti chiriasi au cumparat la pret de blugi apartamente in zone centrale ale Capitalei. Oricat s-ar incerca o estimare la zi a patrimoniului RA-APPS, acest lucru este aproape imposibil. La dezbaterea publica de la sfarsitul lunii ianuarie 2007, conducerea Regiei recunostea ca nu exista o situatie foarte clara privind imobilele administrate. RA-APPS nu are nici evidenta caselor vandute la pret de inventar sau macar a imobilelor care vor fi retrocedate.

PROFIT. Exploatarea patrimoniului aduce profiturile catre bugetul Regiei, acesta fiind principalul obiect de activitate. Astfel s-a trecut la scoaterea la licitatie a activelor RA-APPS - care nu mai fac parte din categoria celor de protocol de multa vreme. Vor mai ramane la regie doar locuintele de serviciu, imobilele ambasadelor, imobilele ce deservesc institutii ale statului. La vanzare vor ajunge locuintele pentru chiriasi, care sunt impartite in doua categorii. Locuintele din caminele de nefamilisti se vor vinde in rate, prin negociere, iar apartamentele din vile se vor vinde prin licitatie publica. Plata pentru apartamentele sau casele unde chiriasii vor sa cumpere, altele decat caminele de nefamilisti, va fi achitata printr-un avans de 70 la suta si 30 la suta in rate, pe cel mult un an. O modalitate de plata care ii dezavantajeaza pe chiriasii RA-APPS, care s-au ales involuntar cu apartamente de 200 de metri patrati. Cine castiga si cine pierde in urma vanzarii patrimoniului RA-APPS cititi in revista Saptamana Financiara.
  • Sorin Manea
  • ×
    Subiecte în articol: economic