x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANPC a propus suspendarea activităţii de creditare la Volksbank

ANPC a propus suspendarea activităţii de creditare la Volksbank

16 Noi 2010   •   16:36

Comisariatul a mai amendat banca şi cu 100.000 de lei pentru practicile sale. Mircea Radu, directorul CJPC Cluj, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că sancţiunile au fost aplicate după ce s-au primit peste 500 de reclamaţii din partea clienţilor.

 “CJPC a aplicat Volksbank o amendă de 100.000 de lei şi o sancţiune complementară prin care am propus preşedintelui ANPC suspendarea activităţii de creditare a băncii. Sancţiunile au fost aplicate după ce am primit peste 500 de reclamaţii din partea clienţilor, pentru că banca nu a luat măsurile care se impun în vederea reglementării situaţiei legate de introducerea comisionului de risc în comisionul de administrare. Decizia de suspendare a activităţii de creditare va fi la nivel naţional şi sperăm ca preşedintele ANPC să ia o decizie cât mai repede”, a spus Mircea Radu.

Potrivit lui Radu, Volksbank a fost singura bancă din Cluj care nu a dorit să rezolve problemele ridicate de clienţi privind comisionul de risc.

 Volksbank a mai fost amendată cu 100.000 de lei luna trecută, tot pentru faptul că nu a rezolvat problema comisionului de risc şi nu a respectat prevederile Ordonanţei nr. 50/2010.

 Mircea Radu a subliniat că, în urma verificării sesizărilor primite în cazul a 22 de bănci, BCR a modificat actul adiţional şi a exclus comisionul de risc din comisionul de administrare, astfel încât clienţii vor plăti doar 15,5 lei pe lună, faţă de 86 de lei, cât plăteau înaintea intervenţiei autorităţilor.

×